Viherlaakson koulun alakoulun (ent. Viherkallion koulu) lisätutkimukset ovat valmistuneet

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.8.2018 klo 15.46

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:n tekemät sisäilmasto- ja kosteusteknisen kuntotutkimuksen lisätutkimukset ovat valmistuneet 28.8.2018. Tutkimuksissa tarkasteltiin laajennusosan alapohjarakenteita ja lännen puoleisen ulkoseinän kosteusvaurioituneita alueita.

Alapohjarakenteiden osalta merkittävimmät puutteet olivat painumat ja halkeamat, joiden arvioitiin johtuvan rakentamisaikaisesta kuivumiskutistumasta sekä osittain alapohjalaatan päälle muuratuista väliseinistä. Halkeamista todettiin virtaavan ilmaa sisätiloihin, minkä vuoksi sisäilmaan voi päästä maaperästä epäpuhdasta ilmaa. Painumien johdosta märkätilan vedeneriste on myös mahdollisesti revennyt, ja tämä lisää rakenteen kosteusvaurioriskiä.

Ulkoseinärakenteissa oli edellisissä tutkimuksissa todettu paikallisia kosteusvaurioita. Lisätutkimuksissa rakenteisiin tehtiin rakenneavauksia ja otettiin materiaalinäytteitä. Havaintojen ja tulosten perusteella luokan 143 ulkoseinässä sekä rehtorin huoneen 230 ikkunan mineraalivillaeristeessä todettiin mikrobikasvustoa. Rakenteissa todettiin ilmavuotokohtia, joiden kautta sisäilmaan voi virrata epäpuhtauksia.

Löydökset edellyttävät korjaustoimenpiteitä ja näistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Viherkallion koulu_tutkimus (pdf). Liitteestä on poistettu pohjakuvat turvallisuussyistä.

Lisätietoja:

Sisäilmapäällikkö Elisa Vene

Asiakaspäällikkö Tuuli Nylander