Espoon seudun ympäristöterveyden raportti Pohjois-Tapiolan koulusta valmistui

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.11.2019 klo 15.03

Espoon seudun ympäristönterveys on tehnyt Pohjois-Tapiolan koulussa tarkastuksen 30.9.2019 sisäilmaongelma-yhteydenoton perusteella.

Tarkastuksen aikana tarkasteltiin tilojen puhtaustasoa, sillä siivouksen tasoa ei ole koettu hyväksi. Tilapalvelut on tehostanut siivousta tarkastuksen jälkeen.

Tiloissa tarkasteltiin myös lämpötilaa, hiilidioksidiarvoja sekä suhteellista kosteutta. Hetkittäisistä mittauksista ei löytynyt poikkeavia arvoja.

Ympäristöterveys kehottaa tarkastusraportissaan tarpeen mukaan rajoittamaan niiden koululuokkien käyttöä, joissa oireillaan eniten. Lisäksi tilat, joissa esiintyy poikkeavaa hajua, tulee tarkastaa.

Yksittäisen voimakkaasti oireilevan henkilön kohdalla ympäristöterveys kehottaa tarjoamaan mahdollisuuden siirtyä toiseen kouluun tai tilaan.

Ympäristöterveys suosittaa tiloihin suunnitellun ali- ja ylipaineistuksen onnistumisen jatkuvaa seurantaa, ja suosittelee myös viivytyksettä suorittamaan paineistuksen säätötoimenpiteet. Lisäksi ympäristöterveys suosittaa, että ilmanvaihtoon liittyvien laitteiden kuntoa seurataan jatkuvasti. Tilapalvelut seuraa sisäilman paine-eroja jatkuvatoimisilla mittareilla ja päivittäiset kiinteistönhoidon tarkastuskierrokset takaavat laitteiden toimivuuden. Muutamien tilojen paine-erot on jo saatu tasapainoon; toimenpiteet paine-erojen tasapainottamiseksi jatkuvat.

Espoon seudun ympäristöterveys esittää, että koulun olosuhteet arvioidaan uudelleen, kun tarkemmat sisäilmatutkimukset marras-joulukuussa valmistuvat.

Ympäristöterveyden tarkistusraportti: Pohjois-Tapiola (pdf, 316 Kt)

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Esa Jolkkonen 
Asiakaspäällikkö Marja Zinne