Espoolainen oppiminen kiinnostaa Shanghaissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.10.2016 klo 13.23

Espoolainen oppiminen ja sen innovatiivinen kehittäminen herätti mielenkiintoa, kun Shanghain varapormestari Weng Tiehui seurueineen vieraili Espoossa.

Erityisesti vieraita kiinnosti oppimispolun jatkumo varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja aina aikuiskoulutukseen asti. He halusivat tietoa myös siitä, kuinka Espoon koulut hyödyntävät digitaalisaatiota ja pelillisyyttä sekä lisäävät oppimisen iloa. 

Kuvassa joukko shanghailaisia vieraita ja sivistystoimen johtaja

Varapormestari seurueineen tutustui Koulu palveluna (SaaS) -konseptiin ja Haukilahden Otaniemen kampuksella sijaitsevaan lukioon. SaaS Shanghai avaa ovensa Tongjin yliopistossa Shanghaissa osana Tongjin ja Aalto-yliopiston yhteistyötä ensi syksynä. Ratkaisu pohjautuu Aalto-yliopiston yhdessä Espoon kanssa kehittämään toimintamalliin koulusta oppimista tukevana monipuolisena palveluna - ei vain koulurakennuksena.  Sillanrakentajana kaupunkien välillä asiassa on toiminut professori Jarmo Suominen, jolla on professuuri sekä Aalto-yliopistossa että Tongjin yliopistossa.

Kuvassa toimialajohtaja Sampo Suihko ja Shanghain varapormestari

Vieraat tutustuivat myös uudenlaiseen kuntalaispalveluiden keskittymään, Ison Omenan palvelutoriin. Yhteistyömahdollisuuksia myös urheilun alueella tunnusteltiin ja keskusteltiin Espoon ja Shanghain jo pitkään jatkuneen hyvän yhteistyön tiivistämisestä edelleen.