Pohjois-Tapiolan lukio

(Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukiot yhdistyvät 1.8.2019 lukien Otaniemen lukioksi)

Pohjiksen suuntana

Pohjiksessa on TEkemisen MEininki. Lukiomme tarjoaa vankkaa yleissivistystä sekä valmiuksia jatko-opintoihin hyvässä Pohjiksen hengessä. Opetus on laadukasta ja tarjoamme laajan kurssivalikoiman n. 400 opiskelijalle sekä 30 opettajalle.

Lisätietoa Pohjiksen nettisivuilta.

Teatterin ja median linja

Opiskelua ammattimaisessa ohjauksessa

Teatterin ja median linja tarjoaa hyviä edellytyksiä teatterin opiskeluun sekä omien ilmaisu- ja viestintätaitojen kehittämiseen. Opettajat ovat oman alansa kokeneita ammattilaisia. Linjalla opiskellaan vähintään kymmenen teatterin ja / tai median kurssia.

Teatterin kursseilla on mahdollisuus opiskella näyttelemistä, ohjaamista, improvisaatiota, teatteritietoa, osallistua produktioihin sekä suorittaa valtakunnallinen teatterin lukiodiplomi. Kursseilla tehdään myös yhteistyötä musiikin ja kuvataiteen kanssa.

Mediakursseilla painottuu video- ja elokuvailmaisu. Mediakasvatus otetaan huomioon myös muiden aineiden opetuksessa. Erikoiskursseista voi mainita mm. verkko- ja lehtijournalismin, Maailmantilanne nyt -historian sekä mediapsykologian kurssit. Lisäksi opiskelijat saavat mahdollisuuden suorittaa valtakunnallisen median lukiodiplomin sekä suunnitella ja taltioida koulun esityksiä ja projekteja videoimalla, valokuvaamalla jne.

Skavabölen pojat