Leppävaaran lukio

Leppävaaran lukio on noin 430 opiskelijan tehokas yleislukio. Koulussamme opiskellaan avoimessa, kannustavassa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä.

Leppävaaran lukiossa toimii urheilulinja. Valmennusurheilijoita opiskelijoistamme on noin 100. Urheilulinjalle haetaan erikseen. Tarjoamme laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Koulumme tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEA:n kanssa. Koulumme tarjoaa myös eUrheiluvalmennusta yhteistyössä Metropolian ja Incoachin kanssa. Kaikille opiskelijoille on tarjolla monipuolinen valikoima liikuntakursseja, tarjoamme esimerkiksi kuntosalikurssin, pallopeli- ja mailapelikurssin. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Vuokatissa.

Monissa aineissa tarjotaan soveltavia kursseja. Esimerkiksi luonnontieteissä voi suorittaa työkursseja ja matematiikassa voi syventyä symboliseen laskentaan. Äidinkielen ja reaaliaineiden yhteistyön tuloksena voi osallistua väittelykurssille ja englannissa sekä äidinkielessä on tarjolla luovan kirjoittamisen kurssi. Musiikissa voi valita bändikurssin tai musiikkiteknologiakurssin. Historian kansainvälisyyskurssilla on vierailtu Berliinissä ja lisäksi lukiollamme on kiinalainen yhteistyölukio Shanghaissa. Ruotsin ja historian yhteiskurssilla on vierailtu Uppsalassa ja fysiikassa on ollut mahdollisuus osallistua CERN-kurssille. Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.

Lukiossamme toimii lukio-opintoihin valmistava LUVA-linja. Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa.

Koulumme toimii tällä hetkellä osoitteessa Karaportti 2 Nokia Campuksella. Ajankohtaista tietoa koulun toiminnasta löydät lukion omilta kotisivuilta.