Leppävaaran lukio

Leppävaaran lukio on noin 360 opiskelijan tehokas yleislukio. Koulumme sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä Leppävaaran urheilupuiston vieressä. Junien ja Leppävaaran asemalle kulkevien bussien lisäksi lähelle pääsee Jokeri-bussilla 550 sekä Turuntien busseilla. Koulussamme opiskellaan avoimessa, kannustavassa ja opiskelijoista huolehtivassa ilmapiirissä.

Leppävaaran lukiossa toimii urheilulinja. Valmennusurheilijoita opiskelijoistamme on noin 80. Urheilulinjalle haetaan erikseen. Tarjoamme laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet. Koulumme tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian URHEA:n kanssa. Koulumme tarjoaa myös eUrheiluvalmennusta yhteistyössä Metropolian ja Feniks Gaming Oü:n kanssa. Kaikille opiskelijoille on tarjolla monipuolinen valikoima liikuntakursseja, tarjoamme esimerkiksi kuntosalikurssin, pallopeli- ja mailapelikurssin. Syksyllä on tarjolla retkeilykurssi Nuuksiossa ja talvisin hiihto- ja laskettelukurssi Vuokatissa.

Monissa aineissa tarjotaan soveltavia kursseja. Esimerkiksi luonnontieteissä voi suorittaa työkursseja ja matematiikassa voi syventyä symboliseen laskentaan. Äidinkielen ja reaaliaineiden yhteistyön tuloksena voi osallistua väittelykurssille ja englannissa sekä äidinkielessä on tarjolla luovan kirjoittamisen kurssi. Musiikissa voi valita bändikurssin tai musiikkiteknologiakurssin. Historian kansainvälisyyskurssilla on vierailtu Berliinissä ja lisäksi lukiollamme on kiinalainen yhteistyölukio Shanghaissa. Ruotsin ja historian yhteiskurssilla on vierailtu Uppsalassa ja fysiikassa on ollut mahdollisuus osallistua CERN-kurssille. Koulumme on mukana useissa Erasmus-projekteissa.

Lukiossamme toimii lukio-opintoihin valmistava LUVA-linja. Lukiodiplomin voi tehdä kuvataiteessa, tanssissa ja liikunnassa.

Ajankohtaista tietoa koulun toiminnasta mm. koulun kuntotarkastuksesta sekä väistötiloihin siirtymisestä löydät lukion omilta kotisivuilta.

lelulogonelio