Yhteishaku on käynnissä - tervetuloa opiskelemaan Espooseen!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.2.2021 klo 7.00

Peruskoulun päättävät nuoret hakevat toisen asteen opintoihin yhteishaussa. Yhteishaku koulutuksiin on 23.2.-7.4.2021.

Yhteishaku alkaa ja peruskoulun päättävien yhdeksäsluokkaisten on aika hakea toisen asteen opintoihin tai nivelvaiheen opintoihin, kuten esimerkiksi lukioon, ammatillisiin opintoihin tai 10. luokalle, lukioon valmistavaan LUVA-koulutukseen, ammatillisiin opintoihin valmentavaan VALMA-koulutukseen tai työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen.

Espoon suomenkielisissä lukioissa on aloituspaikkoja tänä vuonna yhteensä 1977, joista 50 englanninkielisellä IB-linjalla. Ruotsinkielisessä lukiossa aloituspaikkoja on yleislinjalla 175 ja IB-linjalla 50. Omnia tarjoaa ammatillista koulutusta.

Espoossa kaikille peruskoulun päättäville tarjotaan jatko-opiskelupaikka. Lukion aloituspaikkoja varataan 66 prosentille ikäluokasta. Tämä on 158 aloituspaikkaa enemmän kuin vuonna 2020. 

Toisen asteen opinnot ovat syksystä 2021 lähtien maksuttomia niille nuorille, jotka päättävät perusopetuksen 1.1.2021 jälkeen ja jatkavat opiskelua esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa. Lue lisää oppivelvollisuuden laajentamisesta ja maksuttomuudesta.

Espoon lukiot

Espoon kaupungin 10 suomenkielisessä lukiossa ja yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa tarjotaan opetusta yleislinjoilla, joiden lisäksi lukioissa on erilaisia painotuksia, linjoja ja erityistehtäviä. 

Espoon yhteislyseo (yleislinja)

"Espoon yhteislyseon lukio (EYL) on viihtyisä yleislukio, joka tunnetaan hyvästä ilmapiiristään. Meillä opiskelijat kohdataan yksilöinä ja heidät otetaan mukaan päätöksentekoon." 

Espoonlahden lukio (yleislinja, kielipainotus) 

"Espoonlahden lukio eli Jylla on kielipainotteinen yleislukio, joka tunnetaan upeasta yhteishengestään. Laaja kurssitarjonta huipentuu lähiseudun lukioiden laajimpaan kielitarjottimeen"

Etelä-Tapiolan lukio (yleislinja, IB-linja, talous- ja yhteiskuntatieteiden painotus)

"Etis on juuri sopivan kokoinen kodikas kouluyhteisö, jossa huolehditaan jokaisen hyvinvoinnista ja jossa jokainen voi olla vapaasti oma itsensä." 

Haukilahden lukio (yleislinja, urheilulinja)

" Haukilahden lukio on uudenlainen lukio Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tilaratkaisut luovat mahdollisuuden verkostoitua ja tehdä tiimitöitä unohtamatta omaa rauhaa ja hyviä opiskelijahuoltopalveluja." 

Kaitaan lukio (yleislinja, kuvataidelinja)

"Tutki – opi – innostu! Kaitaan lukiossa viihdytään ja innostutaan! Lukiomme sijaitsee vehreässä ympäristössä Iivisniemessä meren läheisyydessä"

Kuninkaantien lukio (yleislinja, it- ja mediapainotus)

"Aika kunkku lukioksi Kuninkaantien lukio on Espoon keskuksessa toimiva yleislukio, joka painottaa mediaosaamista nykytekniikkaa hyödyntäen."

Leppävaaran lukio (yleislinja, urheilulinja)

"Leppävaaran lukiossa opiskellaan avoimessa ja kannustavassa ilmapiirissä uutta teknologiaa ja kansainvälisiä projekteja hyödyntäen. Lukiossa on myös urheilulinja urheilun huipulle tähtääville nuorille. Aloitamme syyslukukauden uusissa tiloissa Karaportissa."

Mattlidens gymnasium (yleislinja, IB-linja)

"Read, lead, succeed!" Mattlidenin lukiossa on Espoon ainoa ruotsinkielinen yleislinja. Lisäksi lukiossa voi opiskella englanniksi IB-linjalla.

Otaniemen lukio (yleislinja, matematiikka- ja luonnontiedelukio, teatterin ja median linja)

"Otaniemen lukiossa yhdistyvät tasokas yleislukio, matematiikka- ja luonnontiedelinja sekä teatteri- ja mediapainotteinen lukiolinja. Tarjolla on monipuolisia ja ainutlaatuisia tutkimus-, matka- ja intensiivikursseja, sekä Aalto-yliopiston kursseja." 

Tapiolan lukio (yleislinja, musiikkilukio)

"Yhdessä tuloksiin Kulttuurin, koulutuksen ja yritysmaailman ytimessä, Tapiolan sydämessä, tiede ja taide kukoistavat." 

Viherlaakson lukio (yleislinja, taidelinja)

"Tieteitä ja taiteita hyvässä hengessä! Tule innostumaan Viheriin! Meillä Viherlaakson lukiossa on positiivinen ja uudistava tekemisen meininki." 

Omnia  - Ammatillinen opetus

"Omnia Koulutuksen laajasta tarjonnasta löydät itsellesi sopivan tutkinnon ja tavan opiskella!"

Lisätietoa koulutusmahdollisuuksista

Yhteishaun tärkeät päivämäärät

  • hakuaika 23.2.–7.4.2021 klo 15.00 

  • mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet huhti-toukokuussa 2021 

  • tulokset julkistetaan aikaisintaan 17.6.2021

  • opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään 1.7.2021

  • lisähaut vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin alkavat yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen

  • espoo.fi/yhteishaku 

Yhteishaku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi