Lukiolaiset menestyivät erinomaisesti Neljän tieteen kisoissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.2.2020 klo 10.51

Espoon lukioissa opiskelevat nuoret menestyivät erinomaisesti kansallisissa Neljän tieteen kisoissa, jotka järjestettiin Otaniemen lukion tiloissa viikonloppuna 8.-9.2.2020. Neljän tieteen kisat ovat MAOLin oppilastoimikunnan järjestämät kansalliset matematiikan, tietotekniikan, fysiikan ja kemian kilpailut sekä peruskoululaisille että lukiolaisille. 

Palkittuja useasta eri lukiosta - palkintoina kunniakirjoja ja opiskelupaikkoja

Lukion matematiikka-, fysiikka- ja kemiakilpailun 50 parhaalle jaettiin kunniakirjat sarjoittain ja osa sai opiskelupaikan lukioon tai korkeakouluun. "Hienoahan tässä on se, että nyt monella opiskelijalla on jo opintopaikka varmana, niin peruskoulun kisoissa menestyneille, jotka otamme Otaniemen lukioon matemaattis-luonnontieteelliseen erityislukioon mikäli näin haluavat, että myös valmistuvilla ylioppilailla korkeakouluun", kuvailee iloisena Otaniemen lukion kehittäjärehtori Kaisa Tikka.

Neljän tieteen kilpailutoiminta kannustaa opiskelijoita matemaattisten aineiden opiskeluun ja tuo niistä kiinnostuneet opiskelijat yhteen, mikä mahdollistaa elinikäisten verkostojen ja ystävyyssuhteiden avautumisen nuorelle. Kilpailun kautta on mahdollista päästä edustamaan Suomea kansainvälisissä tiedeolympialaisissa. "Tunnelma koululla olikin ennen kisaa iloisen odottava ja opiskelijat näyttivät viihtyvät keskenään", sanoitti tunnelmia kehittäjärehtori Tikka.

"Kilpailujärjestelyt sujuivat hienosti. Opiskelijat ahkeroivat vastauksia kysymyksiin ja kilpailujen jälkeen he keskustelivat intensiivisesti ratkaisuistaan. Upeaa oli, että palkintojenjako tilaisuuteen oli tullut paljon yleisöä", kertoi kemian lehtori Anu Penttilä Otaniemen lukiosta.

Kilpailua seuraamassa oli myös Kemianteollisuuden asiantuntija Anni Siltanen, joka korosti juhlapuheessaan, että Kemianteollisuus tarvitsee tulevaisuudessa etenkin tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamista, jossa molekyylit ja luonnontieteiden hallinta on avainasemassa. "Haluamme olla hiilineutraali teollisuuden ala vuoteen 2045 mennessä, ja uudistuva osaaminen on tässä tavoitteessa aivan keskiössä. Neljän tieteen kisoissa hyvin menestyneet nuoret ovat meille tärkeitä tulevaisuuden huippuosaajia!", kannusti Siltanen nuoria.

Neljän tieteen kisoissa palkitut opiskelijat poseeraavat

Iloisia espoolaisopiskelijoita Neljän tieteen kisan diplomit käsissään Kuva: Kaisa Tikka

Lisätietoa kisoista:

https://maol.fi/neljan-tieteen-kisat/

Espoossa on 10 suomenkielistä päivälukiota, ruotsinkielinen lukio sekä aikuislukio. Kaikissa Espoon lukioissa on yleislinja ja lisäksi lukioissa on erilaisia painotuksia, linjoja ja erityistehtäviä.Lukiohin haetaan yhteishaussa 18.2.-10.3.2020 välisenä aikana. Vertaile lukioita ja Espoon seudun koulutuspaikkoja osoitteessa https://www.espoonyhteishaku.fi tai osoitteessa espoo.fi/lukiot. #espoonlukiot