Kuninkaantien lukio

Aika kunkku lukioksi

Kuninkaantien lukio on Espoon keskuksessa toimiva yleislukio, joka painottaa mediaosaamista nykytekniikkaa hyödyntäen. Meillä on uudenaikaiset opetus- ja liikuntatilat, laitteistot ja ohjelmistot sekä ennen kaikkea myönteinen opiskeluilmapiiri. Kunkussa tehdään paljon erilaisia media- ja kansainvälisyysaiheisia projekteja ja vietetään teemapäiviä, joiden suunnittelussa opiskelijakunnalla on iso rooli. Näiden ansiosta koulussamme vallitsee hyvä Kunkku-henki, jota entiset kunkkulaisetkin muistelevat. Esimerkiksi opiskelijoillemme suunnatun jatko-opintopäivän järjestelyissä on mukana entisiä kunkkulaisia.

Ylioppilastuloksissa olemme Suomen parhaimmiston joukossa.

Kunkusta maailmalle

Kunkussa suunnataan katseet myös koulun ulkopuoliseen maailmaan. Tästä kertovat esimerkiksi yhteistyö Entressen kirjaston kanssa, EU-projektit, matkakurssit ja osallistuminen Cern-tiedeleirille, Shanghai-yhteistyö, leirikouluyhteistyö espanjalaisen lukion kanssa sekä lukuisat vierailijat ja vierailut eri oppiaineissa. Olemme kehittäneet korkeakouluyhteistyötä Tampereen yliopiston (media) ja Helsingin yliopiston kanssa. Helsingin yliopiston tutkimusasemalla Tvärminnessä järjestetään Itämeri-kurssi, jossa opiskelijat harjoittelevat biologista tutkimusta tekemällä tutkimuksen meribiologiasta.

Media-aiheisina kursseina voi opiskella mm. multimediaa, digitaalista valokuvausta ja animaatiota. Peli- ja elektroniikkaohjelmoinnin kursseilla opitaan ohjelmointitaitoja mm. Scratch- ja Unity-pelikehityksen sekä LEGO- ja Arduino-robotiikan kautta käyttämällä visuaalisia ohjelmointiympäristöjä. Lisäksi koulussamme kokoontuu shakkikerho ja e-urheilujoukkue. Viestintäkurssilaiset ja opiskelijakunta osallistuvat aktiivisesti Kruunun takaa -blogin ja some-päivitysten tekemiseen. Uudet tekniikat ovat luonteva osa Kunkun arkea, ihmistä unohtamatta.