Lukion wanhat ilahduttivat tanssillaan Espoon sairaalan potilaita

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.2.2020 klo 9.19

Lukiolaiset ilahduttivat ystävänpäivänä 14.2.2020 vanhojentanssiesityksellään Espoon sairaalan potilaita ja henkilökuntaa. "Oikea ystävänpäivän taidenautinto", kuului yleisöstä nuorten tanssiessa.

Lukiolaisia tanssimassa Espoon sairaalan aulassa

Haukilahden lukion wanhat pistivät jalalla koreasti Espoon sairaalan potilaille
Kuva:Maija Ruoho

Jokavuotinen perinne, jolla halutaan tehdä hyvää

"Ihanaa, että saamme tuoda iloa sairaalaan", totesi Haukilahden lukion wanha Jutta Seppänen. "Parasta on, että saamme tehdä hyvää, josta tulee itsellekin hyvä mieli", kertoili tuntemuksistaan Evengelos Spartiotis ennen tansseja.

Tanssit ovat jokavuotinen perinne, joilla halutaan luoda hyvää mieltä niille, jotka eivät muutoin pääse tansseja seuraamaan. Haukilahden lukion wanhat ovat käyneet tanssimassa sairaalassa jo noin kymmenen vuoden ajan. Perinne alkoi Puolarmetsän sairaalasta, mutta sairaalan lopetettua toimintansa, lukiolaiset siirtyivät tanssimaan Rinnekodin potilaille.  Espoon sairaalan potilaita ja henkilökuntaa lukion vanhimmat ilahduttivat nuorella energiallaan nyt jo kolmatta kertaa.

"Ajatus tanssia sairaalassa lähti alun perin tarpeesta tehdä hyvää. Olen ollut mukana joka kerralla", kertoo jo eläköitynyt liikunnan lehtori Alli Saari. "Tämän vuoden tanssit ovat viimeiseni nuorten kanssa ja tästä saavat kollegat jatkaa", toteaa Saari hieman haikeana.

Lukiolaisia tanssimassa Espoon sairaalan aulassa

Nuorten tanssi sai niin vanhat kuin nuoret herkistymään
Kuva:Maija Ruoho

Tanssit ovat vuoden kohokohta 

Nuorille tanssit ovat unohtumaton kokemus. "Tanssin ensimmäistä kertaa täällä jo vuosi sitten, mutta halusin tulla uudelleen, sillä koen tämän niin tärkeänä. Tämä on vuoden kohokohta. Hyvän tekemisestä tulee itsellekin hyvä mieli", kuvaili Haukilahden lukiossa opiskeleva Evengelos Spartiotis. "Kunpa voisi tanssia joka vuosi!"  

"Joillekin sairaalaelo on arkea", toteaa lukion wanha Kaius Forsell syyksi siihen, miksi wanhat haluavat käydä sairaalassa tanssimassa. "Ja onhan meillä komeita poikia ja kauniita tyttöjä", hymyilee Sara Mustonen. Nuori energia toden totta piristää!

"Valtavan virkistävä ja hieno elämys niin potilaille kuin henkilökunnalle”, totesivat Espoon sairaalan toimistosihteeri Janina Sokka ja johtava ylilääkäri Roope Leppänen.

Nuoret kuvailevat tanssien sairaalassa ovat unohtumaton kokemus, jonka he liittävät juuri lukioaikaan. "Olemme ylpeitä, kun voimme olla osana tällaista ja vaikuttaa muihin ihmisiin", kertovat nuoret iloisen liikuttuneina.

Lukiolaiset yhteiskuvassa tanssien päätyttyä

Haukilahden lukion vanhimpia yhteiskuvassa tanssien päätyttyä
Kuva: Maija Ruoho

Tervetuloa lukioon Espooseen!
Peruskoulun päättävät nuoret hakevat toisen asteen opintoihin yhteishaussa. Hakuaika on tänä vuonna 18.2.-10.3.2020. 

www.espoo.fi/lukiot