Espoon yhteislyseo

EYL – Yhdessä enemmän!

Espoon yhteislyseo on viihtyisä yleislukio, joka tunnetaan hyvästä ilmapiiristään. Meillä opiskelijat kohdataan yksilöinä. Motivoituneet opettajat tukevat ja kannustavat hyviin oppimistuloksiin, terveisiin elämäntapoihin ja noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita. EYL:ssä korostamme vastuuntuntoa, toisten huomioonottamista ja oikeudenmukaisuutta.

Opiskelu EYL:ssä

Opintotarjonta EYL:ssä on laaja ja opintotarjottimella on harvinaisen paljon koulukohtaisia oppiainerajoja ylittäviä koulukohtaisia kursseja ja teemaopintoja kuten Global Citizenship and the Model UN, Terapi på svenska, Audiovisuaalisen kerronnan keinoja ja tulkintaa, Hyvinvointiteknologia, History in English, Young Scientific Minds jne. Lukiossamme voi myös suorittaa yrittäjyyden opintoja, kuten Nuori Yrittäjyys ja TAT-opinnot. Meillä on hyvät mahdollisuudet osallistua myös kansainväliseen toimintaan.

  • Pitkän fysiikan opiskelijat käyvät vierailemassa Cernin hiukkastutkimuslaitoksessa.

  • Shanghain ystävyyslukion kanssa järjestetään vuosittain leirikoulu.

  • EYL:n edustajat osallistuvat joka vuosi lukiolaisten malli-YK -konferenssiin New Yorkissa ainoana suomalaisena lukiona.

  • Espanjan lukijat kartuttavat kielitaitoaan Segovian ystävyyslukion kanssa.

  • Lyhyitä kielimatkoja tehdään säännöllisesti myös Ruotsiin, Ranskaan ja Saksaan.

EYL ennen ja nyt

Espoon yhteislyseo perustettiin vuonna 1962. Vuoteen 1977 koulu oli valtion oppilaitos, jonka nimeksi tuli kunnallistamisen myötä Kauklahden koulu ja lukio. Vuonna 2004, koulun 40-vuotisjuhlien yhteydessä, nimi muutettiin Espoon yhteislyseon lukioksi. 1.1.2021 Espoon yhteislyseon lukio palaa aiempaan kirjoitusasuunsa, Espoon yhteiselyseo. Syksyllä 2023 lukio viettää 60-vuotisjuhliaan.

Lukio sijaitsee erinomaisella paikalla Nihtisillassa Keran rautatieaseman ja useiden bussireittien solmukohdassa. Syksyllä 2021 lukio siirtyy samassa kiinteistössä uusittuihin tiloihin


Lue lisää EYL:n kotisivuilta toiminnastamme