Hyvä teko, parempi mieli! - Lintumetsän koulussa vietettiin hyvän tekemisen viikkoja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.12.2019 klo 7.55

Lintumetsän koululla vietettiin HYVIS-viikkoja lokakuussa. Viikon aikana oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat hyviä tekoja sekä samalla ryhmäytyivät. Viikoista aiotaan tehdä perinne.

Lintumetsän koulun HYVIS-viikot lokakuussa 2019     

Koulumme kasiluokkalaiset ideoivat ja toteuttivat hyvän teon valitsemansa kohderyhmän kanssa. Kasiluokkalaiset kohtasivat päiväkotiryhmiä, alakoululaisia, ikäihmisiä, liikuntarajoitteisia, muistisairaita sekä asunnottomia. 

Kuvaan on kirjoitettu hyvien tekoja viikon -ohjelma ryhmäytymisestä aina tekojen jakamiseen asti. 

Hyvän teon suunnittelun ja toteutuksen ohella kasiluokkalaiset ryhmäytyivät erilaisten harjoitusten ja leikkien sekä yhdessä tekemisen kautta. Ohjaavan opettajan kanssa käytiin läpi omia vahvuuksia ja rooleja ryhmässä. Ympäröivää yhteiskuntaa tarkasteltiin hyvän tekemisen näkökulmasta.  

Viikon tavoite hyvä teko, parempi mieli onnistui hyvin. Oppilaat kokivat viikon mielekkääksi ja mukavaksi. Hyvis-viikoista on tarkoitus tulla uusi perinne Lintumetsän yläkouluun.  

Teksti: Lintumetsän koulu

Kouluissa kasvetaan kestävään elämään ympäri vuoden. Teot voivat olla kestäviä niin ympäristölle kuin ihmisten hyvinvoinnille. Jaamme joulukuussa esimerkkejä kouluilla ja lukiolla tehdyistä teoista sekä kaupungin kanavissa koko kaupungin kestävästä toiminnasta.