Etelä-Tapiolan lukion abiturientti palkittiin parhaana väittelijänä Talousguru -kilpailussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.3.2020 klo 8.42

​Lukiolaisten vuoden 2020 Talousguru-kilpailun parhaan väittelijän palkinnon sai Joel Vanhanen Etelä-Tapiolan lukiosta. Talousguru-kilpailun järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Kaikille kilpailun finalisteille on tarjolla opiskelupaikkoja talous- ja kauppatieteen opintoihin.

Etelä-Tapiolan lukion abiturientti Joel Vanhanen kertoo väittelykisan voiton tuntuvan oikein hienolta. "Väittely oli myös tilanteena mielestäni oikein mukava ja olisin mieluusti väitellyt paljon pidempäänkin. Se oli osoitus itsellekin omasta osaamisesta."

Paras treeni Talousguru-kisaan oma kiinnostus ja lukiokoulutus

Vanhanen toteaa, että paras treeni Talousguru-kisaan on ollut oma pitkän ajan kiinnostus taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin asioihin. Lisäksi lukio-opetus antoi hyvän osaamispohjan. "Olen saanut hyvää treeniä talousasioihin ja esiintymiseen myös toimiessani kaksi viime vuotta Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtajana. Puheenjohtajana olin esimerkiksi kaupunginvaltuuston kokouksissa mukana, joten siellä sai hyvää puhekokemusta ja oppia taloudessakin", kuvailee Vanhanen valmistautumisestaan. "Viime ajan valmistautumisena luin ajankohtaisia talousuutisia ja tein omia muistiinpanoja mielestäni tärkeistä aiheista."

Finaalin kirjallisen osuuden aiheena olivat tuloerot. Se ei sinänsä ollut vaikea aihe, mutta Vanhanen toteaa aiheen laajuuden tehneen väittelystä haastavaa. "Väittelyssä pääsin parini kanssa debatoimaan eläkerahastoista ja nykyeläkkeiden korottamisesta."

Väittelyn voittanut Joel Vanhanen diplomi käsissään

Etelä-Tapiolan lukion abiturientti Joel Vanhanen väittelyvoiton jälkeen. Kuva: Matias Mäkiranta.

Talousguru-kilpailun järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. 

Aikaisempina vuosina Talousgurusta uutsoitua:

Espoolaisopiskelijat voittoisia Talousguru-kilpailussa