Espoo tarjoaa esiopetusikäisille vinkkejä ja tekemistä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.4.2020 klo 16.00

Opetus- ja kulttuuriministeriö tiedotti 6.4., että esiopetus jatkuu lähiopetuksena. Kunnilla ei ole velvollisuutta järjestää esiopetusta etänä. Suosituksena on edelleen pitää lapsi kotona, jos mahdollista.

Espoon kaupunki haluaa kuitenkin tarjota myös kotona oleville esiopetusikäisille innostavaa tekemistä lasten hyvinvoinnin tueksi. Perheet voivat hyödyntää haluamallaan tavalla viikoittain tulevia toimintavinkkejä ja tehtäviä. 

Espoo tarjoaa esiopetusikäisille vinkkejä ja virikkeitä viikoittain 

Espoossa perheet saavat lapsensa esiopetuksesta joka viikko tietoa ryhmän ajankohtaisista teemoista ja vinkkejä, joita voi toteuttaa kotona lapsen kanssa. Vinkit voivat olla esimerkkejä tehtävistä tai harjoituksista, joita huoltajat voivat tehdä kotona lapsen kanssa tai lapsi voi tehdä niitä itsenäisesti.  

”Toivomme, että toimintavinkit auttavat ylläpitämään oppimisen iloa kotona, kun eskarilaiset eivät voi nyt tavanomaiseen tapaan oppia yhdessä toistensa kanssa”, kertoo suomenkielisen varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila.

Esiopetusta ei toteuteta säännöllisenä, reaaliaikaisena etäopetuksena eli lasten ei tarvitse olla ruudun äärellä tiettyyn aikaan. Tehtäviä voidaan perheissä tehdä sopivaan aikaan ja omaan arkeen sopivalla tavalla. Tekeminen on vapaaehtoista.   

Lisätietoa saa lapsesi esiopetusryhmän työntekijöiltä  

Toimintavinkkien viestintään käytetään lapsen esiopetusryhmän käytössä olleita kanavia, kuten sähköpostia. Jos esiopetusyksikössä on käytössä muita viestitntätapoja, voidaan niitä hyödyntää. ​Perheisiin ollaan eskarista yhteydessä myös puhelimitse ja jutellaan eskarilaisten kuulumisista poikkeusoloissa. 

Esiopetuksessa olevat lapset voivat käyttää edelleen oppilashuollon palveluita. Lisätietoa palveluista voit lukea sivuiltamme. Myös esiopetushenkilökunta on yhteydessä opiskeluhuoltoon, jos heillä herää huoli lapsesta. 

Lisää aiheesta:

Espoon kaupungin suomenkielinen varhaiskasvatus on koonnut Tekemistä kotona oleville lapsille -sivuston, jolta löytyy tekemisvinkkejä kaikille alle kouluikäisille. 

Tietoa oppilashuollon palvleuista uutisessa Huolet helpottavat keskustellen, älä epäröi ottaa yhteyttä!