Espoo alkaa tarjota vegaaniruokaa kouluissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.1.2019 klo 14.56

Espoon kaupunki alkaa tarjota viimeistään maaliskuun alussa vegaaniruokaa peruskouluissa ja lukioissa niille oppilaille ja opiskelijoille, jotka ilmoittautuvat vegaaniruokailijoiksi.

Kaikissa kouluissa ei valmisteta vegaaniruokaa joka päivä. Jos tarjolla oleva päivän kasvisruoka ei ole tuolloin myös vegaaninen, vegaaniruokailijoille voidaan tarjota aiemmin ruokana ollutta, jäähdytettyä ja uudelleen lämmitettyä vegaanista pääruokaa lisukkeineen. Vegaaniruokailijat voivat siis saada samaa ruokaa useamman kerran viikossa. Ruokajuomana vegaaniruokailijoille tarjotaan kaura- tai soijajuomaa.

Vegaaniruokavalioon ei tarvita erillistä lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta, mutta sitä noudattaville oppilaille ja opiskelijoille suositellaan käyntiä ravitsemusterapeutin vastaanotolla. Lähetteen ravitsemusterapeutille saa kouluterveydenhoitajalta.

Ilmoitus vegaaniruokavaliosta tehdään erityisruokavalioilmoituksella, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta. Alaikäisen ilmoitukseen vaaditaan huoltajan allekirjoitus.

Lisätietoja

ruokapalvelujohtaja Minna Ahola, Espoon kaupunki
puh. 050 525 2779, minna.l.ahola@espoo.fi