KannuKlubi: Lavarunoja naisseurassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Veera MiljaLavarunoutta naisseurassa kutsuu äidit ja tyttäret, mummot, tädit ja siskot kuulemaan kolmea eri ikäistä, eturivin lavarunoilijaa naisten päivänä Kannusaliin. Tervetulleita ovat tasavertaisesti myös kaikki miehet ja muiden sukupuolten edustajat. Illassa tutustutaan tyttäriin ja heidän pikkuveljiinsä, pulleakylkisiin hevosiin, kaadetaan yhdessä patsaita ja ennakkoluuloja, ja tarkastellaan naisen osaa, arkea ja juhlaa suurennuslasin lävitse. Ollaan hetkessä ja herkillä, vahvoina ja valmiina. Illassa kuullaan sekä tekstinä julkaisematonta, vain lavoilla kuultavaa spoken word -runoutta, koskettimin säestettyä runoelmapoppia, että kirjoissa julkaistua, nyt ääneen esitettyä runoutta.


Lavalle nousevat Veera, Lyyti ja Anja Erämaja. Illan juontaa Hanna Rentola.

Veera Milja varttui aikuiseksi Helsingissä, Espoossa ja Hämeenkyrössä. Hän kirjoittaa surunselityksiä siitä: tyttäristä ostoskeskusten suhkulähteiden äärellä, pulleakylkisistä hevosista ja ylinopeutta peltoteillä ajavista pikkuveljistä.  

Lyytin runoelmapop vie syreenipensaan alta tulipaloa katsomaan ja purppuravaloista patsaita kaatamaan. Kynnyksen yli tulvii ja salaisuuksien äänet soi askelten tahtiin. Lyyti on peloton lauluntekijä, joka etsii sijaa muutokselle, lohdulle ja kukoistukselle.

Anja Erämaja, runoilija ja prosaisti, äiti, tytär ja maalaistyttö ratikkakiskojen varrelta, kirjoittaa niin naisen arjesta kuin juhlasta, naisen eurosta ja sentistä, naisen osasta, ja vaikka naisen nilkasta, joka liikuttaa naisen jalkaa, taidokasta saranaa. Erämajan runokokoelma Ehkä liioittelen vähän (2016) voitti Tanssiva Karhu -palkinnon ja hänen esikoisromaaninsa ilmestyy keväällä 2019

Tiedot ja sijainti

Aika

pe 8.3.2019 klo 19.00 - 20.20

Paikka

Kannusali

Järjestäjä

Espoon Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut /Kannusali

Hinta, euroa

10,00

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti