KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytös: Kuutyttö

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Thaimaalainen nuori nainen lukee lehteä
Suomi 2018
Ohjaus: Anna Korhonen
Esiintyjät: Sani Ahre, Eero Ahre, Eve, Mei, Pheu
Kesto: 58 min

Kuutyttö on dokumenttielokuva, joka kuvaa tapahtumia, kokemuksia ja tunteita kansainvälisen adoption taustalla. 

Ohjaaja Anna Korhonen on itse Thaimaasta adoptoidun tyttären äiti ja oman lapsen taustan pohtiminen on ollut lähtökohta tälle elokuvalle. 

Kansainvälinen adoptio on yleistynyt ja vakiintunut kaikkialla läntisessä maailmassa viime vuosikymmenten aikana. Yllättävän vähän puhutaan silti siitä, miten lapset päätyvät adoptoitavaksi. Mitä on tapahtunut ennen kuin adoptiopapereihin lyödään leimat.

Elokuvan alkuosa sijoittuu bangkokilaiseen ensikotiin, jossa kaksi nuorta äitiä joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Hyvin yksityiset kokemukset tulevat samalla kertoneeksi kaksi yleistä ja tavallista tarinaa lapsesta luopumisen taustalla.

13-vuotiaalla Evellä on viikon ikäinen tyttövauva. Vauva on rakas Evelle ja hänen äidilleen ja isoäidilleen, mutta vähävaraisella perheellä ei ole muuta mahdollisuutta kuin antaa lapsi adoptoitavaksi. 25-vuotias Mei on myös pienen tyttövauvan äiti ja joutuu jättämään vauvan tätinsä luokse hoitoon toiselle paikkakunnalle.

Naisten kokemusten rinnalla kulkee kertomus ohjaajan oman perheen elämästä, adoptiosta ja adoptiovanhemmuudesta. Elokuvan taustalla on maailmanpolitiikka ja globaali epätasa-arvo, mutta se on silti hyvin yksityinen elokuva, joka kertoo äidinrakkaudesta. Ja päinvastoin, Kuutyttö on henkilökohtainen elokuva, joka kasvaa kuvaamaan universaaleja kokemuksia.

Esitykseen on vapaa pääsy!

Tiedot ja sijainti

Aika

to 18.10.2018 klo 18.30 - 19.30

Paikka

Kannusali, KannuKino

Kannusillankatu 4

Järjestäjä

KannuKino

Yhteystiedot

kannusali@espoo.fi

043 8259 307, 050 5356 119 (arkisin klo 9-16)

Verkko-osoite

KannuKino

Hinta

Vapaa pääsy.