KannuKinon Kuukauden ilmaisnäytös: G.J. Ramstedtin maailma

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kaksi poikaa pyöräilee
Suomi 2018
Ohjaus: Niklas Kullström, Martti Kaartinen
Kesto: 1 h 26 min
K7
Suomenkieliset tekstit

Dokumenttielokuva liikkuu tutkimusmatkailija G. J. Ramstedtin jalanjäljillä Mongoliassa, Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Se näyttää nykyisyyttä ja kertoo menneisyydestä Ramstedtin muistelmien kautta.

Tutkimusmatkailija G. J. Ramstedt (1873–1950) teki uskomattoman uran kielitieteen parissa ja avasi aivan uusia polkuja myös kaunokirjallisuuden saralla suomennoksillaan haiku- ja tankarunoista. Ramstedt opetteli mongolin kielen paikan päällä buddhalaisen laman johdolla. Japanin opinnot hän aloitti, kun laivamatkalla lyötiin vetoa, ettei hän oppisi kieltä. Myöhemmin hän julkaisi muun muassa uraauurtavan korean oppikirjan.

Ennen muuta Ramstedt muistetaan tutkimusmatkoistaan Keski- ja Itä-Aasiaan, Siperiaan ja Mongoliaan, joissa hän on yhä myyttinen hahmo. Hänen nimensä tuntevat niin tutkijat kuin paimentolaiset.

Niklas Kullströmin ja Martti Kaartisen elokuvassa Ramstedtin henki vie huimaavasti nyky-Mongolian aroilta suurkaupunkien diskoihin. Upeasti kuvattuja näkyjä säestää Ramstedtin itseironisesti kirjoittamat muistelmat. Kaikki asiat eivät ole muuttuneet: mongolien perinteiset, julmatkin teurastusmetodit näytetään läheltä. / Turkka Ylinen

Elokuva on aiemmin nähty muun muassa DocPoint- ja Espoo Ciné -festivaaleilla.

Vapaa pääsy.
 

Tiedot ja sijainti

Aika

to 20.9.2018 klo 18.30 - 19.56

Paikka

Kannusali, KannuKino

Kannusillankatu 4

Järjestäjä

KannuKino

Yhteystiedot

kannusali@espoo.fi

043 8259 307, 050 5356 119 (arkisin klo 9-16)

Verkko-osoite

KannuKino

Hinta

Vapaa pääsy.