KAMU Espoon kaupunginmuseo tarjoaa vuonna 2020 arkkitehtuuria ja Espoon kaupunginosien elämää

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.2.2020 klo 12.58

Kaija ja Heikki Siren, Siren Arkkitehdit

KAMU Espoon kaupunginmuseon vuoden huippunäyttely on 23.10.2020 aukeava Kaikki ja ei mitään. Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -arkkitehtuurinäyttely. Sireneille tyypillinen suunnittelun yksinkertainen kauneus sai italialaisen oopperalaulajankin huudahtamaan: ”Tutto e niente! Tässähän on kaikki ja ei mitään!”

Näyttely kertoo kansainvälisestikin palkittujen Sirenien arkkitehtuurista innovatiivisin keinoin, erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli ja Teekkarikylä, asuintaloja ja kouluja sekä uuden Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin – unohtamatta mm. Ympyrätaloa ja Bagdadin kongressipalatsia. Näyttelyn yhteistyökumppanina on mm. Arkkitehtuurimuseo.

Vuosi 2020 tuo mukanaan myös muita mielenkiintoisia näyttelyitä: Espoon historian museossa KAMUssa WeeGeellä avautuu 18.3. kaikki Espoon kaupunginosat kattava Bodom Ämmässuo - kaupunki kuvissa -näyttely, joka perustuu vuonna 2017 julkaistuun suosittuun some-sarjaan ja jota asiakkaat ovat kovasti toivoneet. Näyttelyn myötä museo toivottaa espoolaisten lisäksi kaikki muutkin tutustumaan monivivahteiseen Espooseen ja tämän muuttuvaan kaupunkikuvaan valokuvien kautta.

Talomuseo Glimsissä avataan 26.2. uusi valokuvanäyttely Maatilojen Espoo, joka kertoo muuttuvasta maalaismaisemasta Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Espoon perinneseuran kanssa, joka kokosi aiheesta myös saman nimisen julkaisun.

Kesällä Saaristomuseo Pentalan vierailijat saavat nauttia ranta-aitan kalastukseen ja vapaa-aikaan liittyvällä esineistöllä täydennetystä näyttelystä. Ammattikalastus päättyi 1970-luvulla ja uutta aikakautta edustivat perämoottorit, virvelit ja värikkäät muoviset esineet.

"Haluamme aloittaa uuden vuosikymmenen vahvalla näyttelytarjonnalla", sanoo museonjohtaja Maarit Henttonen ja jatkaa: "Loppuvuoden Kaikki ja ei mitään. Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren -näyttely avataan Kaija Sirenin 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi 23.10.2020. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä voidessamme tarjota varmasti kansainvälistäkin kiinnostusta herättävän arkkitehtuurinäyttelyn Suomessa. Näyttelyn ytimenä on palkittujen Sirenien monipuolinen tuotanto, joka vaikuttaa ihmisten arjessa edelleen ja vielä tulevaisuudessakin. Näyttely tuotetaan ensimmäistä kertaa yhdessä ulkopuolisen kuraattorin kanssa ja olemme iloisia saadessamme arkkitehtuurin tutkimuksen parissa ansioituneen Elina Standertskjöldin kuratoimaan näyttelyn."