Julkisia sähköautojen latauspisteitä Espooseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.6.2021 klo 11.00
Sähköauton latauspiste

Mäntyviidan latauspiste.
Kuva: Emil Kaila

Espooseen asennetaan yhteensä 18 latauspistettä viidelle asuinalueelle Tapiolassa Naavakalliontielle ja Mäntyviitaan, Leppävaarassa Huvilinnantielle ja Rummunlyöjänkadulle sekä Nuottaniemen venesatamaan. Latauspisteet hyödyntävät tuulisähköä, ja niiden on määrä valmistua kesäkuun alussa. Asennuksesta vastaa energiayhtiö Helen.

Espoon kaupungin sähköinsinöörin Emil Kailan mukaan kaupunkilaiset ovat aktiivisesti toivoneet katualueilla sijaitsevia latauspisteitä muutamien julkisilla liikuntapaikoilla ja kauppakeskuksissa sijaitsevien latauspisteiden lisäksi. Sähköautot ovat yleistyneet ja latauspaikkoja tarvitaan. Sähköautoilu eroaa perinteisestä autoilusta siinä, että sähköautoa ladataan aina, kun se kätevästi onnistuu.

Tuulivoimalla tuotettua sähköä

Espoon kaupunki on rakentanut tarvittavat sähköverkkoliitännät. Energiayhtiö Helen puolestaan tuottaa lataamisessa tarvittavan sähkön puhtaasi tuulivoimalla. Helen on Suomen johtavia sähköautojen latauspalveluiden tarjoajia ja kaikki julkisissa latauspisteissä käytettävä sähkö tuotetaan tuulivoimalla. Jatkossa latauspisteiden määrää voidaan lisätä.

Lataus hoituu nopeasti ja turvallisesti Helenin latauspisteillä. Palvelu toimii yhdellä RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella ja veloitus tapahtuu toteutuneiden lataustapahtumien perusteella ilman kuukausimaksua. Lataus-palvelun avulla asiakkaat voivat hyödyntää Helenin laajaa latausverkostoa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Sähköautojen latauspistekartta