Jorvin laajennus ja Villa Huvi saivat vuoden 2015 HURRAA-kunniamaininnat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.12.2015 klo 9.00

Tänä vuonna HURRAA-tunnustuspalkintona jaettiin kaksi kunniamainintaa. Ensimmäisen kunniamaininnan sai Jorvin päivystyslisärakennus ja toisen kunniamaininnan kehitys- ja liikuntavammaisten nuorten asumispalveluyksikkö Villa Huvi.

1. Kunniamaininta

Jorvin Päivystyslisärakennus,Turuntie 150

Kohde on kaupunkikuvallisilta lähtökohdiltaan onnistunut rakennushanke,
joka luo positiivista uutta identiteettiä olemassa olevaan sairaalamiljööseen. Julkisivujen värikäs, keraamisten lankkujen luoma pystyaihe yhdessä silkkipainetun lasin ja luonnonkivimuurien kanssa luo kohteelle helposti tunnistettavan ja silti harmonisen yleisilmeen. Hankkeen lupaprosessi oli sujuva ja työmaavaihe hoidettiin mallikkaasti. Hankkeen laajuus on 13 784 kem2.

Pää- ja rakennussuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Sarc Oy-Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy/ Pääsuunnittelija: Professori, arkkitehti Antti-Matti Siikala
Tilaaja: HUS Tilakeskus
Rakennuttaja: HUS Kiinteistöt Oy
Projektinjohtourakoitsija: SRV Rakennus Oy

2. Kunniamaininta

Kehitysvammaisten nuorten asumispalveluyksikkö Villa Huvi, Venepuuntie 9

Kohde on sovitettu onnistuneesti ympäröivään pientaloasutukseen ja rakennuspaikkaa ympäröivään arvokkaaseen kalliometsäalueeseen. Rakennuksessa on onnistuttu välttämään laitosmaisuus sekä rakennuksen massoittelussa ja julkisivujen käsittelyssä että sisätilaratkaisuissa. Pihasuunnittelu on kasvivalikoimineen (myös hyötykasveja) ja toimintoineen laadittu huolella.

Hanke mahdollistaa nuorten itsenäisen asumisen mahdollisimman hyvin ns. kahden oven periaateratkaisulla. Tulevat asukkaat ovat saaneet vaikuttaa myös suunnitteluun mm. asuntopohjien ja materiaalivalintojen osalta. Hankkeen laajuus on 1394 kem2.

Pää- ja rakennussuunnittelu: Ympäristösuunnittelu OK/ Pääsuunnittelija: Anneli Lyytikkä, arkkitehti
Pihasuunnittelu: Maisema-arkkitehtuuri MM/ maisema-arkkitehti
Meri Mannerla-Magnusson
Rakennuttaja: Aspa-säätiö
Urakoitsija: Rakennusliike V.Mättölä Oy

Hurraa-tunnustuspalkinto

Arjen rakennetulla, fyysisellä ympäristöllä on kiistaton merkitys ihmisen hyvinvoinnille. ”HURRAA”-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Espoon rakennuslautakunta teki 18.9.2014 päätöksen palkita vuosittain yksi tai useampi Espoon rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti toteuttava tai edistävä teko. HURRAA-palkinnon jakaa Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus.

Lisätietoja antaa kaupunkikuva-arkkitehti Anne Nurmio puh. 09 816 26660, anne.nurmio(at)espoo.fi

Valokuvia palkituista kohteista saa Espoon aineistopankista.


Kuvituskuvat: Yhteiskuva: Kaisa Routto, Jorvin päivystyslisärakennus Arkkitehtitoimisto SARC Oy ja Villa Huvi arkkitehti Anneli Lyytikkä.