Joel Vanhanen johtaa Espoon nuorisovaltuustoa myös vuonna 2019

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.1.2019 klo 14.26

Nuorisovaltuuston puheenjohtajana valittiin jatkamaan Joel Vanhanen, joka opiskelee Etelä-Tapiolan lukiossa toista vuotta. Nuorisovaltuustossa Vanhanen on toiminut jo kolme vuotta ja on innokkain mielin toisen puheenjohtajavuoden suhteen. “Nuorisovaltuuston aloitteiden käsittelemistä kaupungissa ja yhteistyötä valtuuston kanssa tulee kehittää ja lisäksi tulee selvittää nuorisovaltuuston edustajan mahdollisuutta osallistua myös kaupunginhallituksen kokouksiin”, Vanhanen summaa. “Tekemistä riittää myös nuorisovaltuuston oman toiminnan tehostamisessa sekä alueryhmämallin parantamisessa”, Vanhanen huomauttaa. “Espoossa nuorisovaltuustolla on jo erittäin hyvä tilanne valtakunnallisesti verrattuna ja kiitos siitä kaupungille, mutta parannettavaa on silti aina”, Vanhanen toteaa.

Nuorisovaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin jo viime kaudella toisena varapuheenjohtajana toiminut Alli Toivanen. Toivanen opiskelee Kuninkaantien lukiossa toisella vuosikurssilla ja on ollut nuorisovaltuutettuna jo kolme vuotta. “Tämä vuosi tulee olemaan nuorisovaltuustollemme iso vuosi. Monia isoja rakenneuudistuksia lähdetään kokeilemaan, niin nuorisovaltuuston sisäisessä toiminnassa kuin espoolaisten nuorten osallistamisessa, ja tavoitteet ovat korkealla.Onneksi mukana on aktiivinen ja innokas joukkio nuorisovaltuutettuja”, Toivanen toteaa luottavaisin mielin.

Uutta näkökulmaa puheenjohtajistoon tuo toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Pihka Oksanen, joka niin ikään on ollut nuorisovaltuustossa kolme vuotta ja opiskelee lukion toisella vuosikurssilla Etelä-Tapiolan lukiossa. “Puheenjohtajakauteni on onnistunut, jos joulukuussa aiempaa useampi saapuu yleiskokoukseen hymyssä suin”, Oksanen vinkkaa, “Yhteishengessä on aina parantamisen varaa, ja yhtenäinen nuorisovaltuusto on avain vakuuttavaan vaikuttamiseen.”

Kolmihenkisen puheenjohtajiston lisäksi Espoon nuorisovaltuusto valitsi keskuudestaan kuusihenkisen hallituksen. Jokainen hallituksen jäsen vastaa yhdestä työryhmästä tulevan vuoden aikana. Nuorisovaltuuston sisällä työryhmä vastaa teemaan kuuluvista aloitteista, lausunnoista ja kannanotoista. Työryhmien tavoitteena on myös jakaa vastuuta nuorisovaltuuston sisällä. Hallitukseen valittiin Zoraiz Saram (tasa-arvo), Jonas Papathemelis (kaupunki), Lauri Hietanen (kestävä kehitys), Niklas Salmela (vapaa-aika), Toivo Hursti (sivistys) ja Nelli Myöhänen (hyvinvointi).

Espoon nuorisovaltuusto on 40-jäseninen, puoluepoliittisesti sitoutumaton espoolaisten nuorten vaikuttamistoimielin, joka käyttää nuorten ääntä kaupungin organisaatiossa. Nuorisovaltuusto ajaa nuorten asioita, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus esimerkiksi kaupunginvaltuustossa ja useimmissa lautakunnissa.

Espoon nuorisovaltuusto koostuu 13–18 -vuotiaista espoolaisnuorista. Uuden kuntalain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten kunnallisen vaikuttamisen ryhmä. Espoon nuorisovaltuusto on Suomen suurin.

 

Lisätietoja:

Joel Vanhanen
Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja
joel.henrik.vanhanen@gmail.com
puh. 045 343 7100