Järvivuoden valokuvakilpailu alkaa: Vangitse filmille Espoon järvien lumo

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.4.2016 klo 15.06

Espoon ympäristökeskuksen Järvivuosi potkaistaan käyntiin tänään alkavalla valokuvakilpailulla. Espoon järvien lumo -valokuvakilpailun tavoitteena on lisätä espoolaisten järvien ja lampien arvostusta sekä taltioida erityisiä hetkiä järviluonnossa myös muiden iloksi. Valokuvakilpailuun voi osallistua 1.4.2016 - 1.9.2016. Kaiva kamera laukusta ja lähde järvimaisemiin metsästämään voittajakuvaa!

Espoon järvien lumo -valokuvakilpailussa on kolme sarjaa: Nuorten sarja, Espoolainen järvimaisema ja Järvellä tapahtuu. Jokaisesta sarjasta valitaan sarjavoittaja sekä jaetaan kaksi kunniamainintaa. Kilpailuun osallistuvista kuvista muodostetaan Espoossa kiertävä Järvien lumo -valokuvanäyttely.

Valokuvakilpailun voittaja on oivaltava valokuva, jossa espoolainen järvi- ja lampiluonto sekä niiden elämyksellisyys ovat keskeisessä osassa. Ympäristökeskuksen nimeämä raati valitsee voittajan kilpailuun lähetettyjen valokuvien joukosta, ja voittajat julkaistaan 30.10.2016 mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Jokaisen sarjan voittaja saa Nikon Coolpix AW130 –kompaktikameran. Nikon Coolpix AW130 -kamera on vesitiivis 30 metriin asti, iskunkestävä 2 metristä pudotettuna ja pakkasenkestävä -10 °C asti.

Kilpailun järjestää Espoon ympäristökeskus. Tutustu kilpailun sääntöihin tarkemmin ennen valokuvakilpailuun osallistumista.

Espoon järvet tutuiksi -teemavuoden tavoitteena on lisätä espoolaisten tietoa järvistä, vesistöjen tilasta ja vesistökunnostuksista sekä aktivoida asukkaita ja toiminnanharjoittajia vesiensuojelutyöhön. Tule mukaan viettämään Järvivuotta!

Pääkaupunkiseudulla Espoo on erikoisuus: Espoossa on vesistöjä, 216 km² merta, 165 saarta ja 95 järveä. Järvet ovattarkoittavat espoolaisille rentoutumis- ja virkistyspaikkojaaa. Järvillä soudellaan, kalastetaan ja ihastellaan luonnon ihmeitä. Kotoisissa järvimaisemissa opitaan uimaan, suppaamaan ja melomaan. Järvillä vietetään niin kauniita kesäpäiviä ja kesäiltoja soudellen auringon lämmössä kuin kuulaita talvipäiviä hiihdellen lumisilla jääkentillä.

Lisätietoja:
Limnologi Eeva Nuotio, Espoon ympäristökeskus, puh. 046 877 3846, eeva.k.nuotio@espoo.fi