Iltapäiväkonsertti: Open Waters -levynjulkaisukonsertti

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Senni Eskelinen ja László Süle.

Pe 23.10. klo 13.30 

Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä.

*

László Sülen (piano, sävellys) ja Senni Eskelisen (sähkökantele) duoalbumi Open Waters ilmestyi suomalais-unkarilaisena yhteistyönä huhtikuussa 2020. Sülen ja Eskelisen yhtä aikaa perinteitä vaaliva, mutta moderni musiikki ammentaa suomalaisesta ja unkarilaisesta kansanmusiikista sekä kansainvälisestä jazzista ja nykymusiikista yhdistäen kaukaisia musiikkityylejä, harmonioita ja säveliä.

Unkarilainen jazzpianisti-säveltäjä László Süle on asunut Suomessa jo 30 vuotta, mutta hänen musiikissaan on säilynyt Bartókin perinne ja Budapestin jazzelämän tunnelma. Lukuisissa kokoonpanoissa esiintyneen Sülen, Pentti Lahden ja Scarbantia-jousikvartetin Absence-albumi (2004) pääsi Emma-ehdokkaaksi. Senni Eskelisen pääinstrumentti taas on 39-kielinen elektroakustinen kantele. Kolmella mantereella esiintynyt Eskelinen on tyylillään radikaalisti uudistanut kanteleensoittoa ja todistanut Suomen kansallissoittimen sopivan modernimpiinkin tyylilajeihin. Muusikkojen yhteistyö on avannut uusia teitä Suomen ja Unkarin musiikkisuhteille.

Albumia ovat tukeneet Suomalaisuuden liitto ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus.

Vapaa pääsy
Kesto 50 min

Konsertti järjestetään Sellosalin lämpiössä.

Open Waters -albumi myynnissä (20 €, vain käteisellä).

Tiedot ja sijainti

Aika

pe 23.10.2020 klo 13.30 - 14.20

Paikka

Sellosali, lämpiö

Yhteystiedot

040 639 4381

Hinta, euroa

0

Lisätiedot; hinta, lipunmyynti

Vapaa pääsy.