Ikääntyneiden rokotukset jatkuvat – ajanvaraus avattu yli 80-vuotiaille

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
10.2.2021 klo 0.00

Koronarokotusten sähköinen ajanvarauspalvelu koronarokotusaika.fi on avoinna. Ajanvarauspalvelun on tuottanut HUS. Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18).

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti, sillä ikäluokat ovat suuria ja rokotteita on tarjolla aluksi vain rajattu määrä. Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1941 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös. Myös samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat varata ajan. Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esim. peräkkäisiä.

Mikäli kuulut edellä mainittuihin ryhmiin, voit varata ajan:

 • sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä koronarokotusaika.fi.
  • Aikoja avataan sitä mukaa, kun uusi rokote-erä on käytettävissä. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen seuraavana päivänä.
  • Alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Ajanvaraus toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.
 • Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18).
  • Soita vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Takaisinsoittopalvelu ottaa yhteyttä sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa viikon tai useamman, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.
  • Omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Mikäli et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että et vielä soittasi ajanvarausnumeroon, jotta se ei ruuhkautuisi, vaan malttaisit odottaa vuoroasi. Aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville.

Espoossa on tällä hetkellä kolme rokotuspistettä

 • Tapiolan terveysasema (os. Ahertajantie 2)
 • Ison Omenan kauppakeskus, 2krs. (os. Suomenlahdentie 1)
  Rokotuspiste sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, Iso Omenan palvelutorin alakerrassa. Löydät rokotuspisteen parhaiten, kun tulet sisään kauppakeskukseen Piispansillan metron puoleisesta pääovesta. Autolla saapuville suositellaan ajoa parkkihalliin Suomenlahdentien kautta. Asiakkaille pysäköinti on ilmaista kaksi ensimmäistä tuntia.
 • Veräjäkallionkatu 3, Lintuvaara

Ikäihmiset saavat kutsun rokotuksiin postitse

Espoon kaupunki lähettää postitse kotiin infokirjeen rokotusten alkamisesta ja ohjeet ajanvaraukseen kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille kuntalaisille. Ensimmäisenä kutsukirjeet on lähetetty tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. 80-84 vuotiaiden kirjeet ovat lähdössä postiin ja niiden arvioidaan olevan perillä viikolla 11. 75-79 vuotiaat voidaan kutsua rokotukseen arviolta maaliskuun puolessa välissä ja tämän jälkeen vuorossa ovat 70-74 vuotiaat.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. Yli 70-vuotiaat saavat Comirnaty-rokotteen. AstraZenecan Covid-19 -rokotetta annetaan tällä hetkellä THL:n ohjeen mukaisesti 18–69 -vuotiaille, mutta ei yli 70-vuotiaille. Tämän vuoksi 65-69-vuotiaiden riskiryhmien rokottaminen aloitetaan samanaikaisesti iäkkäiden rokotusten kanssa. 

Hoivakotien ja kotihoidon asiakkaiden rokotukset

Hoivakotien asukkaat saavat rokotuksen hoivakodeissa. Kotihoidon asiakkaat saavat rokotuksen nopeimmin rokotuspisteessä, sillä tällä hetkellä rokotetaan rokotteella, joka vaatii kylmäsäilytystä. Jos rokotuspisteeseen saapuminen ei ole mahdollista, kotihoidon asiakkaat rokotetaan myöhemmin kotihoidon käynneillä. Tiedotamme kotona tapahtuvista rokotuksista myöhemmin, kun saatavilla on kotirokotukseen sopivia rokotteita.

Koronarokotuksista tiedotetaan espoo.fi/koronarokotus.