Hyvinvointi ei tunne kuntarajoja - sote-lautakuntien yhteistyökokous 22.8.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.8.2018 klo 20.35

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan sosiaali- ja terveyslautakuntien yhteistyökokous oli historiallinen ja antoisa pääkaupunkiseudun sote-yhteistyön kannalta. Kokouksessa keskusteltiin siitä, miten pääkaupunkiseudun lapset ja nuoret voivat ja miten heidän hyvinvointiaan edistetään yhdessä. Lisäksi pohdittiin, miten pääkaupunkiseudun sote-yhteistyötä tiivistetään.

– "Parasta kuntarajat ylittävä yhteistyö on silloin, kun kuntalainen ei sitä edes huomaa, eikä törmää byrokratiaan kuntien tai palvelujen rajoilla", Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö kuvaa onnistunutta yhteistyötä.

– "Lapset ja nuoret ovat meille yhteisiä ja heidän arkensa ei tunne kuntarajoja. Tähän meidän palvelujen tulee vastata", Heikki Kurkela Kauniaisten sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja muistuttaa.

– "Pääkaupunkiseutu on tulevaisuudessa yhä enenevässä määrin yhteinen hyvinvointipalvelualue. Tavoitteena pääkaupunkiseudulla tulee olla helppo ja saumaton palvelujen saatavuus yli kuntarajojen", painottaa Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Pirkko Letto.

– "Meidän tulee tunnistaa pääkaupunkiseudun yhteistyön esteitä ja purkaa ne", Sanna Vesikansa Helsingin sosaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja summasi tapaamisen lopuksi.

Sote-lautakunnat päättivät jatkaa tämänkaltaista yhteistyötä. Lautakunnat tapaavat seuraavan kerran keväällä 2019 Espoossa.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta