Haukilahden vesitornin peruskorjaus valmistui

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.10.2012 klo 12.56
Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Espoon Haukilahdessa sijaitsevan vesitornin peruskorjaus on valmistunut.

Haukilahden vesitorni on rakennettu vuosina 1967-1968 ja se on keskeinen osa Etelä-Espoon vedenjakelujärjestelmää. Vesitorniin mahtuu vettä 4 100 kuutiota ja se palvelee lähes 70 000 espoolaisen vedenjakelua.

Vuoden 2011 elokuussa aloitetussa korjaustyössä saneerattiin vesisäiliö ja putkisto sekä osa vesitornin rungon ja julkisivujen betonipinnoista. Vesitornin saneerausurakan pääsuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co ja sen pääurakoitsijana toimi Skanska Infra Oy. Peruskorjaus maksoi yhteensä noin viisi miljoonaa euroa.

Vesitorni, jonka on suunnitellut arkkitehti Erkko Virkkunen, on rakennustaiteellisesti arvokas ja paikallisesti merkittävä. Saneeraus tehtiin historiaa ja alkuperäisrakenteita kunnioittaen Museoviraston valvonnassa.

Peruskorjaus koski myös sen yhteydessä sijaitsevaa Ravintola Haikaranpesää. HSY vuokraa ravintolatilat perheyritys Enres Oy:lle, joka on avannut uudistetun ravintolan lokakuun 6. päivänä. Haikaranpesän ravintolasalista avautuu 360° näkymät yli Espoon ja Helsingin rannikon.

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Petteri Jokinen, p. 09 1561 3709