Haukilahden uusi päiväkoti ja kirjasto avataan helmikuussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.2.2019 klo 13.32

Haukilahdenpvk_netti (2)

Haukilahden uusi päiväkoti ja kirjasto otetaan käyttöön helmikuun loppupuolella. Samaan kiinteistöön päiväkodin kanssa valmistuivat avoimen päiväkodin tilat sekä alueella kaivattu kirjaston lähipalvelupiste. Osoitteessa Toppelundintie 11 toimivat tilat rakennettiin Haukilahden vanhan päiväkodin tontille.

Haukilahden päiväkodin uusiin tiloihin valmistui tilat seitsemälle varhaiskasvatusryhmälle. Rakennukseen valmistui niin ikään tilat Kaislikon avoimelle päiväkodille, joka aikaisemminkin toimi Haukilahden vanhan päiväkodin yhteydessä.

Päiväkodin ja avoimen päiväkodin kanssa samaan kiinteistöön valmistui lisäksi tilat uudelle kirjastolle, joka palvelee asiakkaita myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella omatoimikirjastona. Uusi kirjasto korvaa viereisen Toppelundin koulun yhteydessä olleen vanhan kirjaston.

Sääsuojaus varmistaa terveelliset tilat

Päiväkodin ja kirjaston rakentamiskustannukset olivat noin 7,5 miljoonaa euroa ja sen kokonaispinta-ala on runsaat 1600 hyötyneliömetriä. Tilojen terveellisyyteen ja turvallisuuteen on panostettu, sillä rakennusvaiheessa kiinnitettiin erityistä huomiota sääsuojaukseen.

”Rakennusvaiheen aikana käytimme laajaa rungon sääsuojausta, jolla pyrittiin varmistamaan kuivat ja terveelliset tilat lapsille, henkilökunnalle ja asiakkaille. Tässä mielestäni onnistuttiin erinomaisesti”, sanoo rakennuttaja Risto Suonio Tilapalveluista.

Lisätietoja:

Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos

Risto Suonio, rakennuttaja, Tilapalvelut-liikelaitos

Kuva: Tilapalvelut/Espoon kaupunki