Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastoluonnosta voi kommentoida blogissa ja asukastilaisuuksissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.11.2018 klo 15.57

HSL:n tiedote 19.11.2018

HSL on julkaissut Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosta luonnoksen blogissa, ja lisäksi luonnosta esitellään marraskuun lopussa kolmessa asukastilaisuudessa. Tilaisuudet ovat Myyrmäessä, Ylästössä ja Kalajärvellä.

Nainen bussiasemalla

Linjastoluonnoksessa on kuvattu, millaisia joukkoliikenteen muutoksia Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon alueille olisi tulossa vuonna 2022. Luonnoksessa esitetään, että alueiden linjasto pohjautuisi jatkossa kahteen uuteen runkolinjaan ja näitä täydentävään tiheään liityntäliikenteeseen.

Kyseessä on siis luonnos eli suunnittelualueen asukkailla ja alueella työskentelevillä on mahdollisuus kertoa oma mielipiteensä ja vaikuttaa lopulliseen linjastoon. Luonnosta voi kommentoida sunnuntaihin 9.12.2018 asti. HSL toivoo kommentit ensisijaisesti blogiin. Vaihtoehtoisesti mielipiteensä voi kertoa joko lähettämällä palautetta, soittamalla HSL:n asiakaspalveluun tai käymällä HSL:n palvelupisteessä.

HSL järjestää myös kolme asukastilaisuutta, joissa esitellään luonnosta. Tilaisuudet pidetään 21.11. Myyrmäessä, 22.11. Ylästössä ja 29.11. Kalajärvellä.

Kommentointiajan päättymisen jälkeen HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat käyvät saadun palautteen läpi ja tekevät mahdollisia muutoksia linjastoluonnokseen.

Linjastosuunnitelman tavoitteena on parantaa alueen joukkoliikennepalvelua sekä kehittää liikennöinnin täsmällisyyttä ja luotettavuutta. Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa sujuvat vaihtoyhteydet ja helpottaa joukkoliikenteen päivittäistä käyttöä.

Linjastosuunnitelman blogi

Lisätietoja asukastilaisuuksista

Kuva: HSL