Hack with Espoo laajenee ammatilliseen opetukseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.3.2019 klo 11.37

Hack with Espoo -tunnusEspoon kaupunki toteutti syksyllä 2018 Hack with Espoo -lukiokurssin eettisestä hakkeroinnista. Hyvien kokemusten perusteella kurssi laajennetaan myös ammatillisen opetuksen puolelle, jotta opetus tavoittaa nuoria yhä laajemmin. Syksyllä 2019 järjestettävä kurssi tarjotaan sekä Espoon lukiolaisille että Omnian datanomiopiskelijoille.

Kurssilla opetetaan vastuullisuutta ja hakkerointiin käytettäviä työkaluja sekä annetaan nuorten testata kaupungin tietojärjestelmien tietoturvallisuutta.

Ensimmäinen kurssi onnistui niin kaupungin, kumppaniyritysten kuin opiskelijoidenkin näkökulmasta. Kurssin kantavana teemana on löytää tietotekniikasta kiinnostuneita ja osaavia nuoria, ja käyttää kurssia ennaltaehkäisevästi opetettaessa nuorille, mikä verkossa on oikein ja milloin mennään lain väärälle puolelle.

Yhteisponnistus yritysten kanssa

Espoon kaupunki toteuttaa kurssin yhdessä kumppaniyritystensä kanssa kanssa. Tietoturvayritys Second Nature Security on päävastuussa opetuksesta, ja muina opetusta tukevina ja mahdollistavina kumppaneina ovat LähiTapiola sekä Cisco. Lisäksi kurssille tulee luennoitsijoita niin hakkeriyhteisöistä kuin viranomaisistakin.

Espoon kaupunki haluaa rakentaa kurssille myös jatkumoa, jos nuoret innostuvat ja haluavat kehittää taitojaan edelleen. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi hakkerikilpailuja, joiden kautta nuoret voivat kehittää taitojaan kiinnostuksensa puitteissa.

– Me Espoossa olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että yhteistyökumppanimme haluavat edistää tietoturvallisuutta sekä vastuullisuutta nuorista yhdessä kanssamme. Ilman heidän panostaan emme voisi kurssia järjestää. Haluamme esimerkillämme nostaa esiin myös sitä, että nuorilla on osaamista, ja voimme kehittää palvelujamme yhdessä heidän kanssaan, Espoon kaupungin tietoturvapäällikkö Matti Parviainen sanoo.

Myös Turun kaupunki on ottanut eettisen hakkeroinnin opetusohjelmaansa.

– Haluamme edistää sitä, että jonain päivänä koulutus tavoittaa nuoret hakkerit koko Suomessa. Haastamme mukaan muut kunnat sekä opetuksesta ja kyberturvallisuudesta vastuussa olevat tahot, Parviainen painottaa.

Lisätietoja

tietoturvapäällikkö Matti Parviainen, Espoon kaupunki
puh. 043 827 0246, matti.parviainen@espoo.fi