Finnoon puukerrostalotontit kiinnostivat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.10.2020 klo 8.00

Finnoon ensimmäisten puukerrostalotonttien myynti etenee. Ostajaksi esitetään ryhmittymää, johon kuuluvat Suomen Puukerrostalot Oy, Lindbäcks Group Ab ja Kallioinen Yhtiöt. Kauppahinta on 4,8 miljoonaa euroa. Ostajaehdokkaita oli kolmetoista.

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on ilahtunut, että kiinteistökehittäjillä on laajaa kiinnostusta puurakentamista ja Finnoota kohtaan.

”Tämä kertoo haastavasta korona-ajasta huolimatta luottamuksesta siihen, että valmistuvat asunnot käyvät kaupaksi. Kaiken kaikkiaan Espoossa rakentaminen on jatkunut vilkkaana epävarmasta tilanteesta huolimatta”, hän toteaa.

Djupsundbäckenin alue Finnoossa, havainnekuva.
Finnoon Djupsundsbäcken idästä. Myytävät tontit sijoittuvat kuvan yläreunassa olevalle alueelle. Kuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy / Ramboll Finland Oy

”Ekologinen ja ilmastomyönteinen rakentaminen ja Finnoon erityispiirteet kestävän kehityksen esimerkkialueena puhuttelevat alueesta kiinnostuneita toimijoita. Finnoon kehittämistä ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiankäyttöön ja rakennusmateriaaleihin”, hän jatkaa

Nyt myytäville tonteille saa rakentaa kolme kuusikerroksista puukerrostaloa, joissa on vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja. Tontit sijaitsevat Finnoon Djupsundsbäckenissä, meren ja Kaitaan tulevan metroaseman läheisyydessä. Rakennusoikeutta tonteille on yhteensä 6 600 kerrosneliömetriä.

Finnoon ensimmäisiä asuntoja rakennetaan parhaillaan. Rakenteilla on myös alueen ensimmäinen pysäköintilaitos, joka valmistuu loppuvuodesta 2022. Metro liikennöi Finnooseen vuonna 2023.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee asiaa kokouksessaan 2.11.2020.