Finnoon ensimmäinen tonttikauppa toteutumassa – asuntorakentaminen käynnistyy vuoden loppuun mennessä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.2.2019 klo 14.17

Finnoonkallion viitesuunnitelman havainnekuvassa näkymä Finnoonsillalta etelään.
Finnoonkallion viitesuunnitelman havainnekuvassa näkymä Finnoonsillalta etelään.

Espoon Finnoossa valmistellaan ensimmäistä tonttikauppaa, joka on lähtölaukaisu koko uuden, ainutlaatuisen merellisen kaupunginosan asuntorakentamiselle. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee maakauppoja kokouksessaan 4. maaliskuuta.

Myytävät tontit sijaitsevat Finnoonkalliossa aivan tulevan metroaseman kupeessa, ja ne luovutetaan suunnitteluvarauksen perusteella Skanska Talonrakennus Oy:lle. Kauppahinta on noin viisi miljoonaa euroa.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kahteen kahdeksankerroksiseen taloon toteutetaan koteja noin 200 asukkaalle. Kohteiden rakentamisen arvioidaan käynnistyvän loppuvuodesta, jolloin Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsisivät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

”Skanska on vuodesta 2013 asti yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa kehittänyt Finnoonkallion kaava-aluetta. Skanskan hankkeet ovat koko Finnoon tulevan metrokeskuksen ympärille syntyvän uuden asuinalueen ensimmäiset kerrostalot tarjoten asukkailleen aitiopaikan seurata ja olla osana alueen kehittymistä”, toteaa Skanskan aluejohtaja Juhani Aspara.

”Finnoonkallion maakaupat mahdollistavat asuntorakentamisen alkamisen Finnoossa. Myös alueen läntisessä osassa alkaa pian tapahtua, kun Djupsundsbäckenin tonttien luovutus käynnistyy kevään aikana”, sanoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Energiatehokkuus ohjaa Finnoon rakentamista

Finnoosta tavoitellaan kestävän kaupunkirakentamisen edelläkävijää. Koko alueen toteutusta ohjaavat kestävät ratkaisut aina kaavoituksesta energiankäyttöön ja rakennusmateriaaleihin. Finnooseen valittavilta toimijoilta edellytetään myös sitoutumista rakennusten energiatehokkuutta edistäviin toteutusratkaisuihin, joista yhtenä esimerkkinä on rakennusten energiankäytön mittaaminen.

”Skanskan hankkeissa ympäristötehokkuus on huomioitu monin tavoin. Rakennusten energiatehokkuus tulee olemaan vähintään 15 prosenttia määräystasoa parempi. Tähän tavoitteeseen päästään muun muassa aurinkopaneeleilla ja rakennusten käytön aikaista energiankulutusta ohjaamalla ja mittamaalla”, Aspara kertoo.

Kaupunkimainen ilme yhdistyy luonnonläheisyyteen

Finnoosta kasvaa täysin uusi merellinen asuin- ja työpaikka-alue, jonka metro kytkee osaksi seudullista ja valtakunnallista raideliikenneverkkoa. Koteja Finnooseen rakennetaan 17 000 asukkaalle. Asuntojen lisäksi Finnooseen on suunnitteilla useita päiväkoteja sekä kaksi yhtenäiskoulua. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, ja yritystoimintaan soveltuvia tontteja tulee myös Länsiväylän varteen. Lisäksi merenranta tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia palveluille, harrastuksille ja virkistymiselle. Pääosiltaan Finnoo on valmis 2030-luvulla.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston esityslista 4.3.2019

Kuva: Arkkitehtitoimisto Ajak Oy