Finnoo-Kaitaa -visiotyö on saatu päätökseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.6.2011 klo 10.10

Tammikuussa aloitettu Finnoon – Kaitaan kehittämisvision laadinta saatiin päätökseen. Työn tarkoituksena on ollut laatia visionäärinen tulevaisuuskuva uudelle kahden metroaseman varaan tukeutuvalle 20 000 asukkaan kaupunginosalle.

Poikkeuksellinen prosessi

Visio on laadittu työpajatyöskentelyyn ja yhteisseminaareihin perustuvalla menettelyllä yhteistyössä asukkaiden, paikallisten toimijoiden, luottamushenkilöiden ja kaupungin edustajien kanssa.  Visioon liittyy myös energiavisio, jonka muodostamisessa keskeinen yhteistyökumppani on ollut Fortum Oyj.

Vision kiteytys

Finnoo-Kaitaasta muodostuu Espoon urbaanein ja tiivein merikaupunginosa, jonka kanavat ja rantarakentaminen tekevät siitä omaleimaisen ”Espoon Venetsian”.  Alue on tunnettu monimuotoisesta asuinrakentamisestaan, vesiosaamisen keskuksestaan ja ekologisen rakentamisen teknologioistaan.  Alueen vetovoimatekijöitä ovat laaja pienvenesatama ja siihen liittyvä vesivirkistyskeskus, ekologiseen elämäntapaan opastava luontotalo sekä linnustoltaan ainutlaatuinen kosteikkoalue.

Alueen hahmo korkeine torneineenkin on ilmava, veistoksellinen ja kokonaisuutena suunniteltu. Tavoitteena on sosiaalisesti monipuolinen asukasrakenne ja toiminnallisesti sekoittunut yhdyskuntarakenne.  Kaupan konsepti perustuu pienliikkeisiin ja tarkoitus on toteuttaa Finnoon metroaseman yhteyteen moderni kauppahalli. Metroasemalta ja pienvenesatamasta on kesäkautena vilkas vesibussiliikenne saaristoon. Vuonna 2030 alueen asukkailla ja yrityksillä on mahdollisuus toimia hiilineutraalisti. Tätä tavoitetta edistää Energiavisiossa asetettu laaja keinovalikoima.

Vision tavoitteet toteutuvat alueen kaavoituksen ja hankkeiden toteutumisen kautta. Visiotyössä on pääkonsulttina toiminut WSP Finland Oy.

Lisätiedot:
Torsti Hokkanen, Espoon kaupunki   gsm 050 413 2163
Terhi Tikkanen-Lindström, WSP Finland  gsm 046 878 313

Liite: 

Finnoo visioraportti