Euroopan urheiluviikon avajaiset järjestetään tänä vuonna Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.6.2019 klo 8.01

Euroopan urheiluviikon avajaiset järjestetään Leppävaarassa 23.9.2019, School Action Day -tapahtuman yhteydessä. Avajaiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.  

Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport EWoS) vietetään viidettä kertaa. Urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa.

Kampanjaviikolla kannustetaan ihmisiä liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tunnus on #BeActive.

 -Eurobarometri -tutkimukset osoittavat, että liikkumattomuus Euroopassa lisääntyy. Trendi on huolestuttava. Siksi on tärkeää, että kunnat ja seurat yhdistävät voimansa liikkumisen edistämiseksi, sanoo EU-komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque. Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä ja innostaa aktiiviseen elämäntapaan. Ideaalitilanteessa vuodessa on 52 urheiluviikkoa, ei vain yksi.

- Syyskuussa Euroopan liikkumisen keskus tulee olemaan Espoossa. Olemme vakuuttuneita, että Espoon avajaistapahtuma tulee olemaan innostava. Teette hyvää työtä: Espoo voi olla esimerkkinä muille kaupungeille koko Euroopassa, Le Lostecque painottaa.

Euroopan urheiluviikon avajaisiin ja tapahtumatorin aktiviteetteihin ovat kaikki tervetulleita. Tapahtumatorin lavalla nähdään monenlaisia esityksiä.

School Action Day -tapahtuma on suunnattu pääkaupunkiseudun koululaisille. Kahdeksan tuhatta koululaista pääsee päivän aikana liikkumaan Leppävaaran urheilupuistossa eri toimintapisteillä. Toimintapisteitä tulee olemaan noin 100, joita toteuttavat mm. lajiliitot ja liikuntaseurat.

Lisätietoja:
https://ec.europa.eu/sport/week/
Euroopan urheiluviikon avajaiset ja School Action Day 23.9.2019

EU-komission liikuntayksikköön kuuluvat henkilöt pitävät käsissään BeActive julisteita

EU-komission liikuntayksikkö tutustui Euroopan urheiluviikon järjestelyihin Leppävaarassa 6.6.2019