Etelä-Espoon bussireitit muuttuvat, kun metro aloittaa liikennöinnin Kivenlahteen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
8.6.2021 klo 14.06

Etelä-Espoon bussireitit uudistuvat, kun metro alkaa liikennöidä Kivenlahteen asti. Tämänhetkisen arvion mukaan metro kulkee Kivenlahteen vuonna 2023.

Kun metro alkaa liikennöidä Kivenlahteen saakka, vaihdoton yhteys Espoosta Helsingin keskustaan tulee yhä useamman ulottuville. Lisäksi ruuhka-aikoina Kamppiin pääsee vaihdotta bussilla Olarista, Saunalahdesta, Latokaskesta, Kurttilasta ja Tillinmäestä. Bussit liikennöivät ruuhka-aikoina 20 minuutin välein.

Jatkossa Espoonlahden ja Soukan alueiden ruuhka-aikojen vaihdottomat bussiyhteydet Kamppiin korvautuvat tiheämmin ja laajemmilla liikennöintiajoilla toimivalla metroyhteydellä. Bussiyhteyksien säilyttäminen olisi päällekkäistä liikennettä metron kanssa ja merkitsisi heikennyksiä muiden alueiden palveluun

Parannuksia myös Espoon sisäisiin yhteyksiin

Etelä-Espoon uudet bussireitit parantavat myös Espoon sisäisiä yhteyksiä. Runkobussilinjat 520 ja 530 tiivistävät yhteyksiä metron ja rantaradan välillä. Ne kulkevat tiheästi Matinkylästä Espoon keskuksen ja Leppävaaran suuntiin.

Runkolinjan 510 reittiä jatketaan Tapiolasta Espoonlahden kautta Kivenlahteen.

Myös yhteydet Espoosta Meilahteen, Pasilaan ja Helsingin pohjoiseen kantakaupunkiin muuttuvat sujuvammiksi.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus hyväksyi eteläisen Espoon bussireitit ja liityntälinjaston 25.5.

Mies nousee bussin kyytiin.
Etelä-Espoon bussireitteihin tulee muutoksia, kun metro alkaa kulkea Kivenlahteen. Kuva: Janne Ketola.

Matkustajat mukana suunnittelussa

HSL on hyödyntänyt bussireittien suunnittelussa asiakkaiden palautetta. Asiakkaat ovat päässet osallistumaan reittien suunnitteluun sen eri vaiheissa.

Palautetta tuli etenkin Kauklahdenväylän suunnan yhteyksien ongelmista, jotka huomioitiin suunnittelun edetessä. Päivitetty suunnitelma tuo uusia ja nopeampia yhteyksiä Espoonlahden ja Kivenlahden metroasemilta Kauklahden juna-asemalle.

Metron jatko tuo Espooseen viisi uutta asemaa Finnoon, Kaitaan, Soukan, Espoonlahden ja Kivenlahden.