Etänä järjestetty chatbot hackathon oli menestys

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
17.6.2021 klo 13.07

Espoon kaupunki järjesti 11.6. chatbot hackathonin, josta toivottiin ideoita asiakaspalvelun kehittämiseen.

”Hackathon onnistui yli odotusten ja oli erittäin tehokas. Osallistujista oli hauskaa tehdä yhdessä töitä haastavan koronavuoden jälkeen”, kisan järjestämisestä vastannut Tommi Rasinmäki kertoo.

Hackathon päivän aikana kolme toimittajaa, Elisa, GetJenny ja Front.ai, toteuttivat chatbot-kokeilun, joka jatkossa voisi tukea asiakaspalvelijoiden työtä kaupungin talouspalveluissa.

Hackathon on Espoolle tuttu konsepti, jonka ideana on kehittää yhdessä ratkaisuja tiettyyn haasteeseen. Lopputuotoksena ei synny valmiita ratkaisuja, vaan niissä toteuttavien demojen ja kokeilujen kautta opitaan uutta.

”Tällä kertaa joukkueet muodostettiin chatbot-markkinoilla toimivista yrityksistä, sillä halusimme oppia teknologian lisäksi lisää yrityksistä ja heidän palveluistansa”, Rasinmäki toteaa.

Etänä järjestetty hackathon uusi kokemus sekä järjestäjälle että yrityksille

Hackath järjestettiin Teams etätapahtumana, mikä oli niin espoolaisille kuin kisaan osallistuneille yrityksille uusi kokemus.

Kaikki joukkueet suoriutuivat tehtävästä hyvin. Voiton vei lopulta Front.ai.

”Front.ai erottui joukosta, koska heillä oli mahtava ja hauska tekemisen meininki sekä he ottivat espoolaiset hienosti huomioon työssään”, talouspalvelujen asiantuntija Ann-Mari Tallqvist toteaa.

Joukkueet käyttivät kehittämisen eri teknologioita, mikä teki tuloksista mielenkiintoisen.

”Kisaajien chatbotit tekivät enemmän kuin mitä osasimme odottaa. Toteutukset paitsi täyttivät tehtävänannon niin olivat myös luovia ja hauskoja. Jäi tunne, että chatbotista voisi olla aidosti hyötyä asiakaspalvelun tukena”, talouspalvelujen palvelupäällikkö Pasi Ojaniemi pohtii.

Ryhmäkuva Teamsista chatbot hackathon osallistujista.

Etänä järjestetty hackathon oli uusi kokemus kaikille. Haastavan koronavuoden jälkeen osallistujista oli hauskaa tehdä töitä yhdessä.