Espoossa työllisyyttä hoidetaan verkostomaisesti yhdessä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.11.2019 klo 14.14

Espoon kaupunki valmistautuu työllisyyden kuntakokeiluihin yhdessä Helsingin ja Vantaan kaupunkien, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää keväällä 2020 työllisyyden kuntakokeiluja, joilla vahvistetaan kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä. Kuntakokeiluihin ohjataan henkilöstöresursseja ja työllisyysmäärärahaa. Kaupunginhallitus tekee päätöksen kokeiluihin hakeutumisesta ensi viikon aikana.

”Meillä Espoossa on jo entuudestaan vahva verkostomaisen yhteistyön kulttuuri. Olemme onnistuneet kehittämään asiakkaillemme uudenlaisia palveluja ja uudistamaan jo olemassa olevia vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeita”, kertoo Espoon kaupungin työllisyyspalveluiden päällikkö Hilla-Maaria Sipilä.

Vertaismentoroinnilla verkostot ja oman osaamisen markkinointi kuntoon


Vertaismentorointi on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi kehittää korkeakoulutettujen työnhakijoiden ymmärrystä omasta osaamisesta ja sen markkinoinnista. ”Ryhmätyöskentely innostaa kokeilemaan uusia työnhaun keinoja ja aktivoi verkostoitumaan. Useamman vuoden työttömyydet ovat vaihtuneet ikään katsomatta aktiiviseen esilläoloon LinkedInissä, oman osaamisen rohkeaan esittelyyn työnantajille ja työpaikkoihin haastavissa asiantuntijatehtävissä”, toteaa projektipäällikkö Merja Kyllönen. Palvelun taustalla on pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteinen Korko – korkeaa osaamista yrityksiin -hanke. Hankkeen toimintamallit ja palvelut juurrutetaan vuodenvaihteessa pysyväksi osaksi Espoon kaupungin työllisyyspalveluja.

Työnhakusparrausta, koulutusvinkkejä ja työnantajatreffejä kauppakeskuksessa

Työllisyyden palvelutori on yli 30-vuotiaille työnhakijoille suunnattu matalan kynnyksen neuvontapalvelu. Kauppakeskus Ison Omenan tiloissa sijaitseva neuvontapiste palvelee ilman ajanvarausta ja anonyymisti.

”Työllisyyden palvelutorilta asiakas saa uusia näkökulmia työllistymiseen. Meille voi tulla juttelemaan työnhausta ja kouluttautumisesta asiantuntijan kanssa kasvokkain ilman ajanvarausta”, kertoo Sanna Kuusisto, palvelusta vastaava koordinaattori Espoon kaupungilta.

Ohjelmointialan asiantuntijoille lisäkoulutusta

Osaavien koodareiden puute on jarruttanut ICT-alan yritysten kehitystä Espoossa. Samaan aikaan työttöminä työnhakijoina on alan osaajia, joilla on vaikeuksia työllistyä esimerkiksi vanhentuneen osaamisen vuoksi. Espoo on kahden vuoden ajan järjestänyt ohjelmointialan valmennuskoulutusta, jossa henkilön osaaminen päivitettiin vastamaan ICT-alan nykytarpeita. Englanninkielisen koulutusohjelman suoritti 29 korkeasti koulutettua maahanmuuttajataustaista henkilöä, IT-alan pitkäaikaistyötöntä ja kansainvälisten osaajien puolisoa.

“Valmennettavat esittelivät osaamistaan espoolaisille ICT-alan yrityksille ja yli puolet näistä kohtaamisista poiki jatkoa”, iloitsee projektipäällikkö Virve Hutchinson. Valmennuskoulutus on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin 6Aika-strategiaan kuuluvaa DigiPore-hanketta.

Yhteyshenkilöt

Hilla-Maaria Sipilä
Työllisyyspalvelujen päällikkö
puh. 043 824 6624
hilla-maaria.sipila@espoo.fi

Linkit

DigiPore-hanke
Espoon kaupungin työllisyyspalvelut
Korko - korkeaa osaamista yrityksiin -hanke
Työllisyyden palvelutori