Espoossa juhlittiin sotiemme veteraaneille annettuja kunniamerkkejä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.6.2018 klo 15.36

Espoon kaupunki järjesti 15.6.2018 juhtatilaisuuden, jossa espoolaisille sotiemme veteraaneille luovutettiin Tasavallan presidentin antamat Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalit.

Veteraanien palkitsemien kunniamerkillä on yksi tapa korostaa veteraanien arvokasta panosta ja uhrauksia isänmaamme ja itsenäisyytenne puolesta.

”Aiemmin sodan aikana Suomen eteen tekemäänne työtä ei ole riittävästi palkittu. Olen iloinen, että saatte nyt ansaitsemanne tunnustuksen”´, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä totesi mitalijuhlassa pitämässään puheessa.

Espoon Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Yrjö Viitasaari toi tilaisuuteen Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ja Puolustusvoimien tervehdyksen. Tervehdyksessään Viitasaari kuvaili veteraanien panosta Suomelle tunnuslauseella ”Constantem decorat honor -kunnian kestävän palkka".

Sellosalin lämpiössä järjestettyyn lämminhenkiseen mitalijuhlaan osallistui lähes 80 veteraania sekä heidän läheisiään.

Niille veteraaneille, jotka eivät osallistuneet mitalijuhlaan, mitali toimitetaan kesän aikana. Kaupunki sopii mitalien toimittamisesta veteraanien ja tarvittaessa heidän omaistensa kanssa henkilökohtaisesti.

Tasavallan presidentti antoi 163 espoolaiselle sotiemme veteraanille Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin eli niin kutsutun veteraanimitalin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2018. Nyt palkituille veteraaneille ei ole aiemmin annettu kunniamerkkejä. Tämän palkitsemisen jälkeen kaikki espoolaiset veteraanit on palkittu.

Mitalijuhla

Juhlatunnelmaa.

Jukka Mäkelä jakaa mitalin

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä jakoi kunniamerkkejä veteraaneille.

Matti Lyytikäinen jakaa mitaleja

Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen ojentaa kunniamerkin palkittavalle veteraanille.

Espoon musiikkiopisto esiintyy

Espoon musiikkiopiston Kameleonttikuoro esiintyi juhlassa.

Mitali pöydällä

Espoolaisille sotiemme veteraaneille luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitali.

Kuvat: Jyrki Vesa