Espooseen energiaa auringosta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.2.2016 klo 9.25

Nyt voit tarkastella kartalta oman ja naapureidesi kattopintojen aurinkoenergiapotentiaalia ja tehdä yhdessä vaikka kimppatilauksen!

Kartalta voi tarkastella auringon säteilyenergian määrää kattopinnalla, aurinkopaneeleille sopivia sijainteja sekä näiden perusteella laskettua aurinkosähkön vuosituottoa. Voit myös tarkastella, miten kaupungin valot näkyvät yöllisessä satelliittikuvassa.

Aurinkoenergian osalta laskelmissa on huomioitu katon muoto ja suunta sekä puiden ja ympäröivien rakennusten aiheuttamat varjostukset. Myös pilvisyyden vaihtelu eri vuodenaikoina on otettu huomioon. Laskenta huomioi myös paneeleiden tarvitseman tilan ja jättää pois tarkastelusta liian ahtaat kattopintojen osat.

Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien rahoittama ja HSY:n vetämä DECUMANUS-hanke on kerännyt paikkatietoa aurinkoenergian hyödyntämisestä kuntien alueella olevien rakennusten kattopinnoista.

Nyt on hyvä aika ruveta suunnittelemaan aurinkopaneeleiden tilaamista, sillä helmi-maaliskuussa alkaa Aurinkosähköä kotiin –kampanja, jonka avulla laitetoimittajia on helppo vertailla täällä:

http://ilmastoinfo.fi/aurinkosahkoakotiin/

Voit tarkastella kotisi ja naapureiden aurinkoenergian tuotantopotentiaalia nyt HSY:n kartalta.