Espoonlahden lukio palkittiin kansainvälisyystyöstä - laaja kielivalikoima siivitti voittoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.2.2020 klo 11.00

Espoonlahden lukiolle on myönnetty Kansainvälisyyspalkinto pitkäjänteisestä ja monipuolisesta kansainvälisyyskasvatustyöstä. Kilpailussa oli mukana 20 koulua, joista vaihto-oppilasjärjestö YFU myönsi palkinnon Espoonlahden ja Valkeakosken Tietotien lukioille. Kansainvälisyyspalkinto luovutettiin perjantaina 28. helmikuuta.

Espoonlahden lukio voittoon laajan kielivalikoiman ja kansainvälisten projektien runsauden ansiosta

"Palkinto tuntuu erittäin mukavalta. Olemme tehneet työtä kieltenopetuksen, kansainvälisen vuorovaikutuksen ja suvaitsevaisuuden puolesta vuosikymmeniä", iloitsee Espoonlahden lukion rehtori Päivikki Fredriksson tunnustusta.

YFU:n valintaraati perusteli Espoonlahden lukion tunnustusta seuraavasti:

Espoonlahden kielipainotteisessa lukiossa voi opiskella yhdeksää kieltä eri tasoilla ja suorittaa useamman kielitutkinnon. Lukiolla on ystävyyskouluja ja kansainvälisiä projekteja ympäri maailman. Myös kansainvälisiä vierailijoita käy tutustumassa Espoonlahden lukion toimintaan säännöllisesti. Koulussa kannustetaan voimakkaasti vaihto-oppilaaksi lähtemiseen, tuetaan oppilasta vaihtovuoden jälkeen ja vaihtovuodesta myönnetään jopa 30 koulukohtaista kurssia. Lisäksi koululla on hioutuneet käytännöt kansainvälisten vaihto-oppilaiden vastaanottamiseen, perehdyttämiseen ja opinnoissa mukana pitämiseen. Espoonlahden lukion oppilaita kannustetaan kansainvälisyyteen, suvaitsevaisuuteen sekä erilaisuuden arvostamiseen. Espoonlahden lukio nousikin useamman kerran esille kansainvälisyyspalkintoehdotuksissa.

"Suomen YFU:n mielestä on tärkeää, että kansainvälisyyden ja kulttuurien välisen ymmärryksen lisäämisen eteen töitä tekevät tahot, erityisesti koulut, saavat tunnustuksen toiminnastaan", kertoo toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen.

Kansainvälisyys keskeinen osa Espoon lukioiden toimintaa

Espoon toisen asteen ja aikuiskoulutuksen päällikkö Tapio Erma toteaa kansainvälisyyden toteuttamisen olevan keskeinen osa Espoon lukioiden toimintaa. Kulttuuri-identiteetti, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ovat vahvasti korostettuina lukioiden opetussuunnitelmissa. Espoon lukioiden ja palkitun Espoonlahden lukion laaja kieliohjelma tukee opiskelijoiden kansainvälistymistä. "Espoonlahden lukion saama tunnustus on aivan mainio kiitos pitkäjänteisestä työstä!", sanailee Erma ilahtuneesti.

Vuoden 2019 aikana jokaisessa Espoon kymmenestä lukiosta tehtiin keskimäärin 11 ulkomaan matkaa, joissa opiskelijoita oli mukana yhteensä noin 810. Valtaosa matkoista kohdistui Eurooppaan, mutta matkoja tehtiin myös mm. Yhdysvaltoihin sekä Shanghaihin. Kaikilla Espoon lukioilla on ystävyyskoulu Shanghaissa. Espoon lukioissa kävi vierailijaryhmiä mm. Kiinasta. Lukiot toteuttavat ystävyyskoulujen kanssa myös erilaisia yhteistyöprojekteja. Lisäksi Espoon lukioihin saapuu vuosittain noin 25–50 vaihto-oppilasta ja espoolaislukiolaisia lähtee vaihtoon noin 60–100.

Lisätietoja

Suomen Youth For Understanding ry www.yfu.fi
Toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen, puh. 050 2606, elina.talonen@yfu.fi 

Espoonlahden lukio www.jylla.fi
Rehtori Päivikki Fredriksson, puh. 09 81646561, paivikki.fredriksson@espoo.fi

Kansainvälisyyspalkinnon diplomi

Kansainvälisyyspalkintoa juhlittiin Espoonlahden lukiossa henkilökunnan ja opiskelijoiden voimin

Kansainvälisyyspalkinnon luovutti rehtori Päivikki Fredrikssonille YFU:n Elina Talonen

Vaihtoonlähtijät Edit Kull ja Cecilia Skrifvars iloitsivat palkinnostaRehtori Päivikki Fredriksson otti vastaan palkinnon YFU:n toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintuselta. Englannin ja ruotsin lehtori Markus Kytölä oikealla.

Edit Kull ja Cecilia Skrifvars Espoonlahden lukiosta ovat lähdössä vaihtoon syksyllä 2020

Espoonlahden lukiossa opiskelevat Edit Kull ja Cecilia Krifvars ovat lähdössä opiskelijavaihtoon syksyllä 2020. "Olemme tienneet jo pitkään, että haluamme vaihtoon. Erasmus + herätti kiinnostuksen yläkoulussa." Editiä kiinnostavat vieraat kulttuurit, joten hän lähtee Argentiinaan. Cecilia puolestaan suuntaa Saksaan. 

Tervetuloa lukioon Espooseen! Espoossa on 10 suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen lukio. Hakuaika on tänä vuonna 18.2.-10.3.2020.