Espoonlahden ja Tapiolan asiointipisteet avataan 17.5.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.5.2021 klo 13.38

Espoon kaupunki avaa Espoonlahden ja Tapiolan asiointipisteensä 17.5.2021. Sen sijaan Leppävaaran asiointipiste pysyy vielä suljettuna. Nämä kolme asiointipistettä ovat olleet suljettuina marraskuun lopusta lähtien koronarajoitusten vuoksi.

Leppävaaran asiointipiste pysyy yhä suljettuna, koska se sijaitsee samoissa tiloissa Sellon kirjaston kanssa. Kirjastoissa voi asioida toistaiseksi vain rajoitetusti: noutaa varauksia, lainata ja palauttaa automaatilla sekä hoitaa välttämättömiä asioita asiakastietokoneilla. Kaikkea sellaista asiointia, joka ei ole välttämätöntä, on yhä syytä välttää, koska Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Espoon keskuksen, Kalajärven ja Matinkylän asiointipisteet ovat palvelleet koko korona-ajan normaalien aukioloaikojensa mukaan.

Ennakkoäänestyksen aikaan Espoonlahdessa ja Tapiolassa voi vain äänestää

Kuntavaalien ennakkoäänestysaikana 26.5.–8.6.2021 Espoonlahden ja Tapiolan asiointipisteet palvelevat vain ennakkoäänestäjiä. Muita asioita voi hoitaa joko puhelimitse, chatissä, sähköpostitse tai muissa avoinna olevissa asiointipisteissä.

”Ennakkoäänestyksen alkamisen vuoksi olen todella iloinen, että ehdimme avata Espoonlahden ja Tapiolan asiointipisteet reilua viikkoa ennen äänestysaikaa. Näin pystymme tarjoamaan asukkaille edes lyhyen jakson, jonka aikana he voivat hoitaa välttämättömiä asioita”, toteaa asiointipalvelupäällikkö Anna-Maija Aalto.

Asiointipisteiden henkilökunta rajoittaa asiakasmääriä tarvittaessa. Näin varmistamme, että kaikilla asiakkailla on tosiasiallinen mahdollisuus säilyttää suositeltu kahden metrin turvaväli toisiinsa. Käytössä on myös tilajärjestelyjä, eli esimerkiksi vain osa asiakastietokoneista ja odotustilan tuoleista on käytössä.

”Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja, ja suosittelemme samaa myös asiakkaille. Esimerkiksi lyhytaikaista tukea asiakaskoneella voi saada vain, jos käyttää maskia, muistuttaa Aalto.

Espoonlahdessa muuttuneet aukioloajat

Espoonlahden asiointipisteen aukioloajat ovat muuttuneet koronasulun aikana. Asiointipiste sulkeutuu työntekijöiden lounasajaksi kello 12–12.45. Perjantaisin asiointipiste menee kiinni kello 16 eli tuntia aiemmin kuin ennen. Keskiviikon ilta-aukiolo kello 18 saakka säilyy, millä halutaan turvata työssäkäyvien asiointi.

Perustelut aukioloaikamuutoksiin löytyvät aiemmin julkaisemastamme uutisesta: Espoonlahden asiointipisteen aukioloajat muuttuvat.

Lisätietoja