Espoon vuoden 2018 talousarviosta neuvottelutulos

20.11.2017 klo 17.53

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2018 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Mukana sopimuksessa ovat Kokoomus, Vihreät, SDP, RKP, Vasemmistoliitto, Keskusta, Siniset, Kristillisdemokraatit ja Liberaalit. Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen loppusummaa 4,69 miljoonaa euroa, josta käyttömenojen osuus on 3,69 milj. euroa ja tulojen vähennys 1 milj. euroa. Lisäksi investointeihin lisättiin 0,5 milj. euroa.

Kaupunginjohtajan budjettiehdotukseen sisältyy lähes 1 miljardi euroa kymmenen vuoden ajanjaksolle koulu- ja päiväkotitilojen korjauksiin. Investointiohjelmaa valmistellaan kokonaisuutena. Esitykset kouluverkosta koko lukioverkon ja Tapiolan alueen kaikkien koulujen osalta tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään helmikuussa 2018.

Sosiaali- ja terveystoimessa asiakasmaksuja ei koroteta. Lisärahaa käytetään lasten terapiapalveluihin ja nuorten mielenterveyspalveluihin, opiskelijaterveydenhuoltoon sekä aikuissosiaali- ja perhetyöhön.

Sivistystoimessa varhennetaan kieltenopetusta lisäämällä opetusta alakouluissa. Iltapäivätoiminta toisluokkalaisille mahdollistetaan sitä haluaville ja maksut pidetään nykytasolla. Yläkoulun B2-kieleen tulee lisätunti. Ruotsinkieliseen opetukseen ja varhaiskasvatukseen sekä Mattlidens Gymnasiumin lisäoppilaspaikkoihin lisätään rahaa.  Lisärahaa käytetään myös mm. erityisopetukseen ja avustajaresursseihin, liikunta- ja nuorisojärjestöjen avustuksiin ja vähävaraisten lasten harrastusten tukemiseen.

Teknisen toimen toimialalla Länsiväylän pyöräilyn laatureitin suunnittelu käynnistyy vuonna 2018. Espoon teatteritilan, kulttuuritorin ja kulttuurikeskuksen peruskorjauksen suunnitteluun varataan 0,5 milj. euroa.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 7.12. klo 16 alkavassa kokouksessa.

Neuvottelutulos euroina (pdf, 35 Kt)

Pöytäkirjamerkinnät (pdf, 20 Kt)