Espoon uusi malli hankkia kouluja ja päiväkoteja herättää kiinnostusta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.2.2019 klo 14.33

Espoon kaupunki hankkii PPP-mallilla seuraavan viiden vuoden aikana useita kouluja ja päiväkoteja, joiden suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta vastaamaan valitaan yksityinen toimija. Määräaikaan mennessä hanketta koskevan osallistumishakemuksensa toimitti kolme kiinnostunutta ehdokasta.

PPP-mallissa (Public Private Partnership) perustetaan projektiyhtiö vastaamaan kyseisistä kouluista ja päiväkodeista 15-25 vuoden ajan. Espoon kaupunki maksaa projektiyhtiölle käytettävyysperusteista palvelumaksua.

Hankkeeseen ovat ilmoittautuneet:

• Lehto Group Oyj
• SRV Rakennus Oy ja Infranode I AB sekä
• YIT Suomi Oy ja Meridiam Investments II.

Hyväksytyistä tarjoajista valitaan hankkeen jatkovaiheessa yksi, joka perustaa projektiyhtiön.

Hankkeessa rakennetaan yhdeksän uudiskohdetta

Hankkeeseen on liitetty seuraavat uudet espoolaiskoulut ja -päiväkodit: Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Perkkaan päiväkoti, Nauriskasken koulu ja Nöykkiönniityn päiväkoti tai vaihtoehtoisesti Nauriskasken koulu ja päiväkoti, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, Kuitinmäen koulun alakoulu ja päiväkoti sekä Kilon koulu ja päiväkoti. Tavoitteena on, että uudet koulut ja päiväkodit avaavat ovensa vuosien 2022-2024 aikana.

”Suomen ensimmäinen toimitilojen PPP-hanke on lähtenyt varsin rivakasti liikkeelle ja se on edennyt suunnitellusti. Saimme juuri sopivan määrän tarjoajia hankkeen toteuttajaehdokkaiksi, ja uskon näin pääsevämme hyvään lopputulokseen,” Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä sanoo.

Lisätietoja:

Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki.

Olli Isotalo, teknisen toimen johtaja, Espoon kaupunki.