Espoon poliittinen johto vastustaa pakkoliitoksia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.2.2012 klo 10.14

Espoon kaupungin poliittinen johto ei hyväksy pääkaupunkiseudun kaupunkien pakkoliitosta. Kunnallishallinnon rakenne -työryhmän selvitys elinvoimaisesta kunta- ja palvelurakenteesta on metropolialueen osalta yksipuolinen, koska siinä ei ole lainkaan selvitetty verkostomaiseen yhteistyöhön perustuvaa mallia metropolialueelle.

Metropolialueelle tarvitaan oma ratkaisu, jolla vahvistetaan erityisesti yhteistä maankäytön, asumisen, liikenteen ja ympäristön suunnittelua ja päätöksentekoa. Maan suurimpien kaupunkien yhdistäminen suurkunnaksi ei ratkaise näitä ongelmia eikä tuo lisää tehoa ja tuottavuutta palveluihin.

Metropolialueella tehdään hyvää ja toimivaa yhteistyötä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Esimerkiksi joukkoliikenne, vesi, jätehuolto, ammattikorkeakoulut, ammatillinen koulutus sekä HUS:n erikoissairaanhoito, seudun kansainvälinen markkinointi ja kymmenet muut asiat hoidetaan jo seudullisesti. Länsimetro, Kehärata, Kehä I:n perusparannus ja käynnistynyt designpääkaupunkivuosi ovat hyviä esimerkkejä yhteisistä hankkeista, joilla parannetaan metropolialueen kilpailukykyä.

Metropoliratkaisussa on otettava mallia kilpailukykyisimmistä länsimaiden metropoleista, jotka poikkeuksetta toimivat jonkinlaisen verkostoituneen yhteistyörakenteen puitteissa. Metropolisoitumiseen liittyviä kysymyksiä ei ole ratkaistu suurkunnan luomisen kautta missään länsimaissa.

valtuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martti Merra

kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Markku Sistonen

valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Seppo Huhta