Espoon luontohelmiä -valokuvanäyttely

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Villa Elfvikin luontotalossa on 26.6.-21.8.2019 esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun kuvia Espoon keskuspuistosta ja muista luontokohteista. Esillä on myös kartta ja valokuvia Espooseen ehdotetun kansallisen kaupunkipuiston alueesta. 

Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi Suomi100-vuoden kunniaksi Espoon keskuspuiston yhdeksi Suomen sadasta luontohelmestä. Espoon ympäristöyhdistys järjesti vuonna 2017 luontovalokuvakilpailun, jossa keskuspuistolla oli oma sarjansa.

Espoon luontohelmet -kilpailun tavoitteena oli tehdä espoolaista luontoa tunnetuksi sekä kannustaa espoolaisia lähtemään luontoon ja esittelemään mielipaikkojaan luonnosta. Näyttelyssä on esillä 34 kuvaa espoolaisista maisemista, kasveista ja eläimistä eri vuodenaikoina.

Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan ehdotettuun Espoon kansalliseen kaupunkipuistoon. Puisto kattaisi Espoonjoen vesistön alueen rannikolta Pitkäjärvelle ja Lippajärvelle, sekä Glomsinjoen reittiä Bodomjärvelle ja Matalajärvelle. Näyttelyn valokuvat esittelevät paitsi alueen luontoa, myös Espoon keskustassa ja Espoonjoen alueella sijaitsevia kulttuurirakennuksia.

Kaupunkipuiston ajatuksena on turvata Espoonjoen luontokokonaisuuden säilyminen asukkaiden käytössä osana historiallisesti arvokasta kulttuurimaisemaa ja luoda puitteet sen kehittämiselle. Ehdotuksen ovat tehneet Pro Espoonjoki ry ja Kirkkojärvi Takaisin ry.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 26.6.2019 klo 9.00 - ke 21.8.2019 klo 16.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, Espoo

Järjestäjä

Espoon ympäristöyhdistys ry ja Pro Espoonjoki ry

Yhteystiedot

09 816 54400

villaelfvik@espoo.fi

Hinta, euroa

0