Espoon kirjastolle, tanssille ja jääkiekolle kannustusta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.8.2019 klo 18.30
Espoon kaupunginjohtajan jo perinteeksi muodostuneet kannustuspalkinnot jaettiin Espoo-päivänä perjantaina.

Vuoden 2019 Espoon kasvattajayhteisö on Espoon kirjasto. Espoon kaupunginkirjasto on palkittu maailman parhaana kirjastona Lontoon kansainvälisillä kirjamessuilla maaliskuussa 2019. Espoon kirjasto edistää Espoon arvoja edelläkävijänä, oikeudenmukaisena ja tasapuolisena palveluna kaikille asukkaille. Espoossa on 18 kirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Niissä kokeillaan rohkeasti uusia tapoja tehdä asioita, esimerkkinä Leppävaaran kirjaston Vaihtopesä-kokeilu yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa.

Vuoden 2019 Espoon kasvattaja on Tanssikoulu DCA:n perustaja Anitra Ahtola. Tanssikoulu DCA on vuodesta 1999 opettanut tanssia lapsille, nuorille ja aikuisille aloittelijasta kilparyhmiin. Toiminta yhdistää sukupolvia, sukupuolia, kansalaisuuksia – kaikkia espoolaisia – ja tarjoaa siis parasta arkea! Anitra Ahtola on myös espoolainen kunnallispolitiikan vaikuttaja ja sitä kautta monin tavoin vastuullinen arjen mahdollistaja.

Vuoden 2019 Espoon kasvatteja ovat jääkiekkoilijat Noora Räty ja Aarne Talvitie.

Noora Räty on Suomen menestynein naisjääkiekkomaalivahti ja naisjääkiekkoilun lähettiläs. Rädyn kasvattajaseura on Espoon Palloseura, jonka kiekkokoulussa hän aloitti pelaamisen viisivuotiaana. Hän aloitti SM-sarjauransa Espoo Bluesissa 2005−2009, ja voitti Suomen mestaruuden vuosina 2007, 2008 ja 2009. Hänet valittiin SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi ja All stars -pelaajaksi 2007 sekä pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi 2008 ja 2009. Rädyn ura on vienyt häntä ympäri maailmaa, mm Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Suomen maajoukkueen mukana hän on vienyt espoolaisuutta mukaan neljiin olympialaisiin.

Aarne Talvitie on nuori jääkiekkoilija, joka on tarjonnut urheilusuorituksillaan espoolaisille upeita arjen kohokohtia. Talvitie pelasi Suomen kapteenina alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2017, jolloin joukkue voitti hopeaa. Vuonna 2019 Talvitie pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa , jolloin hän toimi Suomen kapteenina ja johdatti joukkueen maailmanmestaruuteen, Hän oli myös joukkueen paras maalintekijä. Vuonna1999 syntynyt Talvitie on Espoo Bluesin kasvatti.

Kaupunginjohtajan kannustuspalkintojen jakoperinne aloitettiin 2011. Huomionosoituksilla edistetään kasvavan Espoon yhteisöllisyyttä ja kiinnitetään huomiota myönteisiin tekoihin.

Kuvassa palkinnon saajat ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, joka on pukeutunut Espoon kansallispukuun. Noora Rädyn kannustuspalkinnnon nouti veli Petteri Räty ja Aarne Talvitien palkinnon isä Tuomas Saastamoinen.