Espoon kaupunki palkitsi ammattiopisto Liven rakennuksen Hurraa-palkinnolla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.12.2020 klo 13.02

Espoon rakennuslautakunta ja rakennusvalvontakeskus palkitsivat Ammattiopisto Liven Leppävaaran rakennuksen Hurraa-palkinnolla. Keilaniemessä sijaitseva Raaden hammas sai kunniamaininnan.

Hienoa arkkitehtuuria ja vaikuttavat sisätilat

Invalidisäätiön rakennuttamalle Ammattiopisto Livelle myönnettiin Espoon rakennuslautakunnan ja rakennusvalvontakeskuksen vuotuinen Hurraa-palkinto. 1 200 opiskelijalle tarkoitettu oppilaitos valmistui vuoden 2020 tammikuussa Leppävaaraan.

Ammattiopisto LIVE rakennus Leppävaarassa.
Oppilaitoksen kaunis rakennus on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön. Kuva: Kuvio Oy.

Espoon rakennuslautakunta perustelee voittajan valintaa alueen arvoa kohottavalla arkkitehtuurilla ja vaikuttavilla sisätiloilla, jotka muodostavat kannustavan ja esteettömän oppimisympäristön erityisoppilaille. Kaunis rakennus on istutettu esimerkillisesti maastoon ja ympäristöön. Oppilaitoksen julkisivuja verhoavat keraamiset lämpimänsävyiset putkiprofiilit, ja sisäpiha-alueen puolella puuverhoillut julkisivupinnat kaareutuvat saumattomasti katokseksi.

Ammattiopisto LIVE rakennuksen sisätila Leppävaarassa.
Oppilaitoksen sisätilat muodostavat kannustavan ja esteettömän oppimisympäristön erityisoppilaille. Kuva: Vesa Veikko Sakari.

Kohteen suunnittelusta vastasi Linja Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana toimi Arkta Rakennuskultti Oy.

Uudistettu Raaden hammas sai kunniamaininnan

Kunniamaininnan sai Suomen korkeimman, ikonisen toimistorakennuksen Raaden hampaan peruskorjaus- ja laajennushanke. Alun perin Nesteen pääkonttoriksi suunniteltu toimistotorni valmistui 1976.

Hankkeen myötä Accountor Toweriksi ristitty 21-kerroksinen torni saavutti kilpailussa yleisön äänestyssuosion. Rakennuslautakunta näki vaikuttavan maamerkin kunnostamisen ja alkuperäisen käyttötarkoituksen säilyttämisen arvokkaana, historiaa kunnioittavana tekona.

Accountor Torni Keilaniemessä.
Keilaniemessä sijaitseva Raaden hammas sai kunniamaininnan. Kuva: Janne Ketola.


Rakennuksen käyttötarkoitus on monipuolistunut maisemaravintolan ja katutasossa sijaitsevien liiketilojen myötä. Kulkuyhteyksiä on puolestaan parantanut kolme vuotta sitten alkanut metroliikenne. Jatkossa alueen liikenneyhteyksiä täydentää vielä Raide-Jokeri.

Kohteen uudistumisen suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto SARC Oy ja pääurakoitsijana toimi YIT Suomi Oy.

Hurraa-tunnustuspalkinto jaettiin seitsemännen kerran

Hurraa-tunnustuspalkinto on vuosittain jaettava espoolainen hatunnosto erityisen onnistuneesti toteutuneelle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinto on jaettu vuodesta 2014 lähtien. Tänä vuonna palkinto jaettiin 4. joulukuuta.