Uuden palvelutorin nimeksi tuli Kalajärven palvelutori

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.11.2019 klo 10.52

Espoon asiointipalvelut on päättänyt nimetä kaupungin toisen palvelutorin Kalajärven palvelutoriksi. Tämä nimi voitti myös asukkaille järjestetyn neuvoa-antavan äänestyksen.

Kaikkiaan 175 asukasta kertoi näkemyksensä nimestä osallistumalla äänestykseen joko verkossa tai Kalajärven asiointipisteessä. Kalajärven palvelutori -nimeä kannatti 38 prosenttia, Ruskatalon palvelutoria 22 prosenttia, Pohjois-Espoon palvelutoria 21 prosenttia ja jotakin muuta vaihtoehtoa 19 prosenttia äänestäneistä.

Valmiiden ehdotusten lisäksi annetut nimiehdotukset liittyivät enimmäkseen järvi- ja kalastusteemaan. Niiden joukosta kaupungin asiointipalvelut valitsi nimet Kalajärven palvelutorin tiloille, jotka tulevat vuoden alusta alkaen kaikkien varattaviksi Varaamo-palvelun kautta:

  • kaksi työhuonetta: Katiska ja Apaja
  • opetustila: Ahti
  • sali: Kalajärvi-sali.

Nimi kertoo sijainnin – palvelua silti kaikille

Palvelutorin nimivalinta voi kuulostaa itsestään selvältä, koska sekä asukkaiden että viranhaltijoiden suosikiksi noussut ”Kalajärven palvelutori” oli jo toiminut eräänlaisena työnimenä.

Kuntalaiset kuitenkin nostivat keskusteluissa esille useita nimivaihtoehtoja, minkä takia kaupunki halusi tarjota heille äänestysmahdollisuuden.

”Esimerkiksi Pohjois-Espoon palvelutori -ehdotuksen taustalla oli tärkeä ajatus, että palvelutori palvelee kaikkia pohjoisespoolaisia, ei vain kalajärveläisiä. Mutta samaan tapaan myös Ison Omenan palvelutori palvelee kaikkia espoolaisia nimestään huolimatta. Kalajärven palvelutori noudattaa samaa logiikkaa, eli nimestä voi päätellä palvelutorin sijainnin. Tämä edesauttaa paikan löydettävyyttä”, asiointipalvelupäällikkö Juha-Pekka Strömberg perustelee nimipäätöstä.

Kalajärven lähipalvelukeskus kehittyy palvelutoriksi vuoden 2020 alusta alkaen, kuten Espoon kaupunki uutisoi elokuussa. Se sijaitsee Pohjois-Espoossa, Kalajärven paikalliskeskuksessa, osoitteessa Ruskaniitty 4.

Lisätietoja

asiointipalvelupäällikkö Juha-Pekka Strömberg, Espoon kaupunki
juha-pekka.stromberg@espoo.fi, puh. 043 826 8538