Ole oman arkesi turva – poimi talteen turvallisuusvinkit

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.6.2020 klo 11.00

Espoon kaupunki on tuottanut asukkailleen tiiviin ohjeistuksen, kuntalaisen turvallisuustaulun, jota noudattamalla kukin voi vahvistaa oman arkielämänsä turvallisuutta. Olet oman arkesi turva -turvallisuustaulussa on kolme osiota: kotona, Espoossa ja verkossa, joilla viitataan kolmeen keskeiseen arjen turvallisuusympäristöön.

”Jokainen meistä voi vaikuttaa omin valinnoin henkilökohtaiseen turvallisuuteensa. Olemme siis jokainen oman arkemme paras turva. Kokoamamme turvallisuustaulu on suunnattu kaikille espoolaisille ajatuksella, että kun huomioit ainakin nämä asiat omassa toiminnassasi ja lähiympäristössä, turvallisuutesi paranee merkittävästi”, kertoo Espoon kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen.

Turvallisuustaulu ei sisällä täydellistä luetteloa turvallisuuteen liittyvistä asioista, vaan keskeiset asiat, jotka olisi syytä huomioida eri ympäristöissä.

”Kevään koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen aikana on ollut hienoa huomata, kuinka hyvin pääosa espoolaisista on esimerkiksi noudattanut rajoituksia. Tämä kertoo siitä, että espoolaiset ovat ymmärtäneet tilanteen vakavuuden ja että turvallisuus on espoolaisille tärkeä asia”, Häkkinen toteaa.

Iso kiitos turvallisuustaulun ideoinnista ja etenkin Verkossa-osion tuottamisesta kuuluu espoolaiselle kyberturvallisuuden professorille Jarno Limnéllille.

Turvallisuustaulu on tehty kaikilla Espoon kaupungin palvelukielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sen painoversioita voi myöhemmin noutaa Espoon kaupungin asiointipisteistä. Sähköiset versiot on jo nyt ladattavissa ja tallennettavissa tämän sivun alareunasta.

Lisätietoja:

turvallisuuspäällikkö Petri Häkkinen, Espoon kaupunki

puh. 043 824 5679, petri.hakkinen@espoo.fi

Turvallisuustaulu (pdf, 532 Kt)

Säkerhetsanvisningarna (pdf, 537 Kt)

Safety instructions (pdf, 536 Kt)