Väestömuutosten ennakkotiedot

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Kuukausittain päivitettävät Espoon, pääkaupunkiseudun ja kuuden suurimman kaupungin väestönmuutostiedot sisältävät mm. väestön lukumäärän, syntyneiden lukumäärän, kuolleiden lukumäärän, kuntaan ja kunnasta muuttaneiden lukumäärän, siirtolaisuuden, väestönkasvun tai vähentymän.

Kuukausittaiset luvut ovat ennakkotietoja.

Alla olevissa Excel-taulukoissa on yksityiskohtaisemmat tiedot suurten kaupunkien väestönmuutoksista.

Lisätietoja Eetvartti-neljännesvuosijulkaisusta.

----------------------------------------------------------------------------

Espoon väestö oli vuoden 2018 lopussa ennakkotietojen mukaan 283 940 asukasta

Ennakkotietojen mukaan Espoon väestö kasvoi vuoden 2018 aikana 4 900 asukkaalla, mikä on 440 asukasta enemmän kuin viime vuonna. Syntyneitä oli 35 edellisvuotta vähemmän ja kuolleita 60 edellisvuotta enemmän. Luonnollinen väestönlisäys oli 100 henkeä matalampi kuin edellisvuonna. Kuntien välinen nettomuutto oli 60 asukasta edellisvuotta vähemmän. Maahanmuutto kasvoi edellisvuodesta, sen sijaan espoolaisten muutto ulkomaille väheni. Nettosiirtolaisuus kasvoi edellisvuodesta 430 henkilöllä.

Vuonna 2018 Espoon väestöä lisäsi eniten nettosiirtolaisuus, sen osuus väestönkasvusta oli 42 prosenttia, luonnollisen väestönlisäyksen osuus oli 31 prosenttia ja muutto muista kunnista lisäsi Espoon väestöä 27 prosentin verran.

Vieraskielisiä asukkaista oli rekisteritiedon (Trimble Locus) mukaan vuoden lopussa 48 900, 17 % koko väestöstä ja heidän osuutensa vuoden 2018 väestönkasvusta oli 79 prosenttia.

Suuralueista eniten kasvoivat Suur-Leppävaara, Suur-Matinkylä ja Suur-Espoonlahti. Alle kouluikäisten ikäryhmä, 0-6-vuotiaat, väheni 290 lapsella, eniten Suur-Leppävaarassa, 120 lapsella, Suur-Tapiolassa, 90 lapsella, Suur-Espoonlahdessa, 70 lapsella ja Vanha-Espoossa, 60 lapsella. Muut ikäryhmät kasvoivat.

Väestönmuutosten ennakkotiedot joulukuussa 2018