Eetvartti-neljännesvuosijulkaisu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

päivitetty 15.4.2021

Eetvartti julkaisee artikkeleita ja uutisia tutkimus- ja kehittämistoiminnasta, jossa Espoon kaupunki on mukana. Eetvartissa on myös kaupungin kehitystä kuvaavia artikkeleita. Varttitiedot-osiossa julkaistaan Espoon keskeiset neljännes- ja puolivuosittaiset tilastotiedot, esimerkiksi väestönmuutokset, työllisyys ja työttömyys, työpaikkakehitys ja rakennus- ja asuntotuotanto. Eetvartti julkaistaan helmi-maaliskuun, touko-kesäkuun, elo-syyskuun ja marras-joulukuun vaihteessa. 

Eetvartti-julkaisut

Eetvartti 1/2021: DigiOne - Oppimisen uusi ekosysteemi. MunEspoo-kysely. Espoolaisten tyyväisyys palveluihin kasvanut. Suhdannekehitys indeksien valossa Espoossa. Yritysten työpaikkakehitys Espoossa.

Eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia:

Eetvartti 4/2020: Erikoisnumero. Ajankohtaisia artikkeleita seuraavista teemoista: monialainen tutkimus- ja tietoyhteistyö, talous, väestö, maankäyttö, rakentaminen ja kaupunkiympäristö sekä kaupungin palvelut.

Eetvartti 3/2020: Espoo alueittain 2019 -julkaisu antaa kattavan annoksen tietoa Espoon eri alueista. YK:n kestävän kehityksen kaupunkiarvio valmistui Espoossa. Maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksilla ohjataan seudun rakentumista kestävästi. Kerrostalohuoneistojen keskineliöhinnat nousivat vuoden 2019 aikana eniten Westendissä ja laskivat Laajalahdessa. Suhdannekehitys indeksien valossa Espoossa sekä Kaupunkiradan ja Länsimetron kehityskäytävillä. Yritysten työpaikkakehitys Espoossa.

Eetvartti 2/2020: Korona-ajan infoa monella kielellä ja kanavalla. Tilastojen avulla selkeyttä koronakriisin hallintaan. Espoon ruotsinkielisten väestöennuste vuosille 2019-2028. Espoolaiset ovat terveitä ja hyvinvoivia muuhun maahan verrattuna, väestöryhmien välillä on eroja. Elämyksiä arkeen, kulttuurihyvinvointia espoolaisille. Espoo pärjää kuutoskaupunkien ympäristövertailussa. Lähes 90 prosenttia espoolaisista asuu alle puolen tunnin joukkoliikennematkan päässä nopeimmin saavutettavasta keskuksesta.

Vanhemmat julkaisut

Lista Eetvartissa julkaistuista artikkeleista vuodesta 2007 alkaen löytyy alta Liitetiedostot-kohdasta.

Muutoksen mittarit

Eetvartin toimitus:
Tietopalvelupäällikkö Petri Lintunen, Konsernihallinto (päätoimittaja)
Vs. tutkimusjohtaja Minna Joensuu, Konsernihallinto
Tutkimussihteeri Sirpa Nykänen, Konsernihallinto
Erityissuunnittelija Annika Latva-Äijö, Sivistystoimi
Tilastosuunnittelija Tanja Järvinen, Sosiaali- ja terveystoimi
Suunnittelija Aki Välimäki, Tekninen ja ympäristötoimi
Ympäristöasiantuntija Marika Rönnberg, Tekninen ja ympäristötoimi